Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Пламен Кралев сяда за пръв път в GP2 болид

отпечатай новината

22.10.2009 16:45 | Видян 3557 пъти

Пламен Кралев сяда за пръв път в GP2 болид

Българският пилот Пламен Кралев опита кокпита на болид от GP2 сериите за пръв път в кариерата си. Ден преди първия тестов ден на пистата “Яс Марина” в Абу Даби той се запозна с болида си и всички инженери, които ще отговарят за колата му оттук нататък. Днес бе изготвена седалката на пилота със специална смес по негова мярка, която поема всички контури на тялото. Пилотът на Trident Raring изпробва и новия си състезателен екип, който отново е с туристическото лого на България. 

Утре в 10 ч. българско време стартира първата тестова сесия за деня на пистата край Абу Даби, която е и дебютна за трасето. Тя ще продължи 3 часа и след пауза ще се проведе още една сесия със същото времетраене. Последния час от нея ще бъде на тъмно, като пилотите от GP2 Asia ще изпробват за пръв път изкуственото осветление на пистата. Пламен успя да премине пеша цялата писта, запознавайки се с особеностите на всеки завой от най-новата и модерна писта за Формула 1 в света.

Въпреки че пистата е в завършен вид, инфраструктурата около нея все още се изгражда. Хиляди служители и машини работят денонощно, за да са готови за следващата седмица, когато ще се проведе Голямата награда на Абу Даби, последен кръг от тазгодишния сезон на Формула 1, както и състезанията от GP2 Asia, които са поддържащи на най-престижния моторен шампионат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !