Македонският език е български...

Славяноезичния народ в днешна Северна Македония говори...

Павел Веснаков е най-дълбокия...

Мина премиерата на новия филм на режисьора Павел Г....

Роман Полански под гаранция срещу 4,5 милиона долара

отпечатай новината

26.11.2009 16:20 | Видян 3467 пъти

Роман Полански под гаранция срещу 4,5 милиона долара

Швейцарски съд реши Роман Полански да бъде пуснат от затвора под гаранция в размер на 4,5 милиона долара, съобщи АП, цитирана от dariknews.bg. Режисьорът ще бъде държан под домашен арест и под електронно наблюдение в швейцарското си имение.
Съдът смята, че има голяма опасност Полански да избяга от страната. В днешното си решение той отбеляза, че високата сума на гаранцията успокоява до голяма степен тези страхове. Решението не засяга правеното от швейцарското правителство проучване дали да екстрадира режисьора.
Министерството на правосъдието на Швейцария ще реши до дни дали да пусне под гаранция Полански и така да изпълни решението на съда, или да обжалва решението пред най-висшата инстанция - пред Федералния съд.
Франс прес предаде по-рано днес, че Полански е бил освободен.

Роман Полански - носител на награда "Оскар" от 2003 г. и на "Златна палма" от 2002 г., бе арестуван в Цюрих на 26 септември 2009 г., където пристигна, за да получи награда за цялостно творчество на международния кинофестивал. Режисьорът е търсен от американското правосъдие от 1977 г. заради противозаконен секс с 13-годишно момиче.

Роман Полански, който е в затвор в Швейцария, каза, че няма да приеме екстрадиция в САЩ. Процесът срещу Полански в Лос Анджелис, където навремето той е трябвало да бъде осъден, не е бил честен. По тези причини моят 76-годишен клиент не приема да бъде екстрадиран. Надявам се, че искът за освобождаването му ще бъде приет, заяви адвокатът на Полански Ерве Темим.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !