Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

300 яйца боядисаха специални деца на Велики Четвъртък

отпечатай новината

01.04.2010 15:20 | Видян 4845 пъти

300 яйца боядисаха специални деца на Велики Четвъртък

Ивайла Бакалова с дъщеричката си Рая, Тодор Славков с дъщеричката си Катерина, Мария Гроздева със съпруга си Валери Григоров и децата си Маги и Валери и Мануела Малеева подкрепиха първата Великденска акция на Фондация „Деца с проблеми в развитието”. С присъствието си те заявиха своята искрена съпричастност към каузата на фондацията и личната си ангажираност и грижа към децата с проблеми в развитието.

20 дечица от фондацията, техните родители и много приятели, и съмишленици „боядисаха” над 300 декоративни яйца. Специално за празника беше осигурено цъфнало  пролетно дръвче, на което гостите и малките участници в събитието закачиха своитe великденски декоративни яйца.
„Това е един много специален ден за децата, които имат по-малко радости от другите. Днес, на Велики четвъртък, благодарим на нашите приятели за подкрепата, защото всички ние работим за по-добро отношение и грижа за специалните деца”, сподели Анита Кънчева от Фондация „Деца с проблеми в развитието”.

„Радваме се, че в този специален ден сме тук заедно с нашите деца. Защото всички тези деца са и наши деца”, сподели Ивайла Бакалова.

„Поздравявам Фондация „Деца с проблеми в развитието” и се надявам по-често да се случват подобни инициативи”, каза Тодор Славков.

Събитието стана възможно с приятелската подкрепа на кинокомплекс CINEPLEX и VOX MUSIC.
Фондацията „Деца с проблеми в развитието” е създадена през 2006 г. от родители на деца с проблеми в развитието с цел подпомагане на други семейства при лечението, отглеждането и интеграция на децата в обществото.

През 2009 г. Фондацията откри „Медицински център за активна рехабилитация”, който се намира на територията на Студентски град.

Основна цел на Фондацията е да осигури ранна диагностика, комплексна оценка на състоянието, рехабилитация, обучение и грижа на европейско ниво за децата с проблеми в развитието.

До момента Фондацията е създала Медицински и информационен център и съвместно с организацията „Сандра помага на деца” ЕФ-Мюнхен, е направила цялостен ремонт на общежитие за момичета в с. Подем, област Плевен. Периодично Фондацията кани водещи европейски специалисти и организира консултации за родители, които нямат финансова възможност за лечение на децата в чужбина.

В момента Фондация „Деца с проблеми в развитието” работи за създаване на общински детски център в София, който да осигури ранна диагностика, цялостна рехабилитация, лечение, обгрижване и обучение на специалните деца.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !