Филип Плейн за Лучия: Нямах намерение...

Когато за първи път стана ясно, че Лучия Бартоли е...

Брад Пит шокира феновете си с...

Почитателите на американската кинозвезда Брад Пит...

300 яйца боядисаха специални деца на Велики Четвъртък

отпечатай новината

01.04.2010 15:20 | Видян 3671 пъти

300 яйца боядисаха специални деца на Велики Четвъртък

Ивайла Бакалова с дъщеричката си Рая, Тодор Славков с дъщеричката си Катерина, Мария Гроздева със съпруга си Валери Григоров и децата си Маги и Валери и Мануела Малеева подкрепиха първата Великденска акция на Фондация „Деца с проблеми в развитието”. С присъствието си те заявиха своята искрена съпричастност към каузата на фондацията и личната си ангажираност и грижа към децата с проблеми в развитието.

20 дечица от фондацията, техните родители и много приятели, и съмишленици „боядисаха” над 300 декоративни яйца. Специално за празника беше осигурено цъфнало  пролетно дръвче, на което гостите и малките участници в събитието закачиха своитe великденски декоративни яйца.
„Това е един много специален ден за децата, които имат по-малко радости от другите. Днес, на Велики четвъртък, благодарим на нашите приятели за подкрепата, защото всички ние работим за по-добро отношение и грижа за специалните деца”, сподели Анита Кънчева от Фондация „Деца с проблеми в развитието”.

„Радваме се, че в този специален ден сме тук заедно с нашите деца. Защото всички тези деца са и наши деца”, сподели Ивайла Бакалова.

„Поздравявам Фондация „Деца с проблеми в развитието” и се надявам по-често да се случват подобни инициативи”, каза Тодор Славков.

Събитието стана възможно с приятелската подкрепа на кинокомплекс CINEPLEX и VOX MUSIC.
Фондацията „Деца с проблеми в развитието” е създадена през 2006 г. от родители на деца с проблеми в развитието с цел подпомагане на други семейства при лечението, отглеждането и интеграция на децата в обществото.

През 2009 г. Фондацията откри „Медицински център за активна рехабилитация”, който се намира на територията на Студентски град.

Основна цел на Фондацията е да осигури ранна диагностика, комплексна оценка на състоянието, рехабилитация, обучение и грижа на европейско ниво за децата с проблеми в развитието.

До момента Фондацията е създала Медицински и информационен център и съвместно с организацията „Сандра помага на деца” ЕФ-Мюнхен, е направила цялостен ремонт на общежитие за момичета в с. Подем, област Плевен. Периодично Фондацията кани водещи европейски специалисти и организира консултации за родители, които нямат финансова възможност за лечение на децата в чужбина.

В момента Фондация „Деца с проблеми в развитието” работи за създаване на общински детски център в София, който да осигури ранна диагностика, цялостна рехабилитация, лечение, обгрижване и обучение на специалните деца.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !