Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Пламен Кралев започна тестовете с Формула 2

отпечатай новината

07.04.2010 14:45 | Видян 3842 пъти

Пламен Кралев започна тестовете с Формула 2

С двудневни тестове на британската писта „Снетертън” стартира тазгодишния шампионат на Формула 2. Българският пилот Пламен Кралев дебютира в организираните от FIA серии, заедно с още 22 пилоти. В 3 от провелите се 4 сесии в първия ден на тестовете Кралев успя да изпревари 4-ма пилоти и показа добра скорост и умение да се справя с настройките, които във Формула 2 се правят от пилота. На почивката на обяд българинът бе 18-ти, но в 4-та сесия от деня, в която всички използват втория си комплект нови гуми, пилотът не успя да се възползва от своя. Причината бе силен трафик на пистата и завъртане на дебютантката Наталия Ковалски, което предизвика червен флаг и спиране на сесията точно в момента, в който Кралев бе сложил новите си гуми. Така пилотът не можа да се възползва и от овърбууст функцията, която бе допусната за активиране в последното излизане на деня.
„Доволен съм от първия си ден във Формула 2. Колата е много бърза и мощна. Шампионатът е много конкурентен и реално е един вид университет за пилоти за Формула 1”, коментира Пламен Кралев.
За разлика от другите престижни шампионати с едноместни болиди, Формула 2 предоставя възможност на всеки пилот да навакса изоставането си като разполага с телеметричните данни на най-бързата обиколка, както и видео от нея. След края на всяка сесия пилотите попълват два листа с данни за управлението на колата и техниката като двигател, скоростна кутия, спирачки, съединител, окачване, също така дават предложения за промени в настройките. Всеки инженер в серията отговаря за трима пилоти с цел намаляване на разходите в шампионата, а на кола е ангажиран един единствен механик.
Първият старт от шампионата е следващата седмица в „Силвърстоун”, а двете състезания от уикенда ще бъдат предавани пряко по Eurosport. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !