Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Меглена Кунева: Нямам притеснения да си говоря с магаре

отпечатай новината

24.09.2010 14:00 | Видян 3551 пъти

Меглена Кунева: Нямам притеснения да си говоря с магаре

В четвъртък вечер гост на първия анимационен водещ у нас - Марк О’Селски, беше първият български еврокомисар - Меглена Кунева. В „На инат” по ТВ7 Кунева разкри, че не е имала и капка притеснение от поканата да си говори с магаре и перифразира Ботев, като каза, че понякога хората са считани за магарета и обратното.

Според нея единственият начин България да е независима в Обединена Европа е да се пребори с предразсъдъците към себе си и към другите. Това е и голямата битка, която престои в ЕС.
Кунева разказа, че не е била подготвена да забави темпото и това я е натоварило повече от многото работа на еврокомисар. „Липсват ми колегите, атмосферата на комисията. Нищо от нещата, които човек обича, не може да не му липсва”. За своята приемничка – Кристалина Георгиева, Кунева изрази безрезервна подкрепа и стана ясно, че в личен разговор многократно и го е заявявала. „Много харесвам г-жа Георгиева. Предстоят й много интересни четири години, за да се докаже. Желая и успех.”

Марк О’Селски попита гостенката си и относно слуховете, че ще се кандидатира за президент догодина. „Не съм мислила досега за това. Медийното пространство ми го наложи, а аз не обичам да действам под натиск”.  Тя отговори уклончиво на въпроса дали НДСВ е провален проект и потъващ кораб. На въпрос дали би участвала в политическия проект на действащия президент Първанов, Кунева също бе уклончива, като сподели, че ако под участва се разбира интересува, тя с радост би участвала. „Нито един политически дебат не ми е чужд” – заключи тя.

Марк я попита и за изслушването на Румяна Желева през февруари т.г. Кунева сподели, че е най-добре да оставим темата да заздравее, защото така е най-добре за самата Желева и за нейното политическо семейство. Тази случка е била изпитание и за самата Комисия, но все пак тя припомни, че това не е единствената кандидатура, която е била оттегляна, а и самият изпит никак не е лесен.
На въпрос дали можем да се смятаме за гетото на Европа, Кунева отговори: „Ние не можем да не се интересуваме от ромите, след като сме една от четирите страни с най-много роми в Европа. В условия на недостиг на работна ръка, тези хора са ни нужни образовани”, завърши тя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !