Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Владимир Каролев похвали Иван & Андрей

отпечатай новината

12.10.2010 17:20 | Видян 6330 пъти

Владимир Каролев похвали Иван & Андрей

„Шоуто на Иван & Андрей” стартира седмицата с икономиста Владимир Каролев. Двамата водещи разговаряха с него за новите бюджети, за парите на  МВФ и други икономически теми. Гостът влезе в студиото, подготвен с известно количество документация. Той самият смята за себе си: „Откровен съм до глупост!”, както много други хора му казвали. Г-н Каролев побърза да похвали Иван & Андрей, че имат израстване и шоуто им е доста интересно, без това да е четка.

Акцията на НАП с хеликоптерите, Владимир Каролев определи като „една от многото популистични акции”. Също така за него е голяма глупост да дадеш толкова много пари за такава къща.
На въпрос дали е милионер, икономистът отговори, че преди световната финансова криза, ако се сметнат всичките му активи т.е. това, в което е инвестирал, наистина е бил милионер. Но след световната финансова криза има повече задължения, отколкото вземания. Надява се инвестициите му в недвижими имоти поне да доведат до това да не фалира. За сегашното си финансово положение, той вини единствено себе си, защото дори и да си много добър икономист и финансист, не винаги можеш да предвидиш какво ще направят другите хора. „Не съм беден в никакъв случай!” – добави той, но призна, че ако не успее да извади от фалит фирма, в която е инвестирал почти всичките си спестявания, то и той самият ще фалира. Според Каролев няма проблем човек да фалира, ако знае „две и двеста” като него.
 
Владимир Каролев сподели, че на тридесет и една години е бил професор в Канадския университет и понякога му се е налагало да мете, но това въобще не го притеснявало. „Начина, по който аз потенциално станах богат е, че просто се образовах!” – каза още той. Според него образованието е за цял живот, но за съжаление повечето българи мислят, че образованието не помага да забогатееш. За този начин на мислене Каролев смята, че са виновни и политици, и медии, и много други хора. „Единственият начин да станеш богат е с много работа и с много образование!” – категоричен бе той.

За това дали президентът е прав да иска ревизия на всички богаташи и то за двадесет години назад, Каролев шеговито подхвърли: „Късно е чадо!”. Привърженикът на НДСВ сподели, че е „с добри чувства” към г-н Първанов, защото е направил доста голям скок от „долу НАТО до подкрепа на НАТО”. Каролев добави с традиционната си откровеност, че тези ходове на президента не са достатъчно основателни, за да му бъде фен.

Според г-н Каролев има много по-лесно решение на проблема. Предложението, което идва, както от него, така и от цялото НДСВ е всеки, който е бил на публична длъжност в България след деветдесета година да декларира две неща, според два закона. Най-напред да декларира дали той или неговото семейство е имало и има сметки в чужбина, но не само в офшорни зони, също така акции и дялове в компании в чужбина. А второто нещо е да декларира съгласие държавната администрация, на база на неговата декларация да може, когато лицето отиде в чужбина, да не се дава информация дали има активи в конкретната държава без негово съгласие. Всичко това означава да има пълна прозрачност за доходите и сметките на хората, които са били в политиката. За г-н Каролев е непонятно как голяма част от политиците след прекратяване на политическата си кариера са станали консултанти като например Ахмед Доган. Според него тази им дейност е корупционна и ако бъдат приети неговите предложения за промяна в закона, такива неща няма да може да се случват.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !