Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Ще бутне ли ДНСК два хотела на Петя Славова, ако нямат акт 16?

отпечатай новината

29.10.2010 12:00 | Видян 4713 пъти | Гласували 1

Ще бутне ли ДНСК два хотела на Петя Славова, ако нямат акт 16?

Възможно ли е два от хотелите на най-богатата българка Петя Славова да работят без необходимия по закон Акт 16? Ако това е така, ще бутнат ли и тях, както ще постъпят с къщите и именията в митничарските селища и в полите на Витоша?

Тези въпроси на 19’ бяха отправени вчера към националния строителен контрол. Въпросните обекти, също като митничарските и олигархичните собствености, си работят от месеци. Тези специално и посрещат туристи. Интересно, ако нямат разрешително, дали гостите им при злополука могат да използват застраховка. Май не.

Единият от хотелите е Виа Понтика на Поморие. Той няма и категоризация, твърдят източници от морето. Другият е Феста Уинтър Палас, по-специално неговото ново крило, добавено към закупеното от вдовицата на Косьо Самоковеца, което си е законно.

Възниква и въпросът дали двата поморийски хотела на Славова имат категоризация. Това вече е прерогатив на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Чийто министър Трайков бе засечен лично от нас да почива на Феста Уинтър Палас, заедно с олигарха Иво Прокопиев, по-късно забегнал от страната. Въпросният хотел на Боровец пък се рекламира в медиите на категория “5 звезди плюс”, каквато всъщност няма по българските стандарти. По някои европейски категоризации е “5 звезди L”.

19 ' изпрати въпроси до Централното управление на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) затова имат ли акт 16 хотелът Виа Понтика в Поморие, както и новото крило на Феста Уинтър Палас в курорта Боровец. От пресслужбата на ведомството  казаха, че отговорът не може да бъде даден в рамките на деня. Но ще стане ясен до понеделник.

Пратихме и e-mail до пиара на Инвестбанк, чийто собственик е Феста на Петя Славова. До редакционното приключване на броя оттам не дойде ни вест, ни кост. Телефонните ни позвънявания на мобилния телефон също останаха без ответ. Свързахме се единствено с Call Center, откъдето оператор обясни, че не може да ни свърже с пресцентъра. Посъветваха ни единствено да продължим да звъним на въпросния GSM.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !