Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Катето Евро и синът й Сашо Кадиев семейно отказват цигарите

отпечатай новината

03.11.2010 17:00 | Видян 9062 пъти

Катето Евро и синът й Сашо Кадиев семейно отказват цигарите

Миникомпютърче следи колко цигари ще запалят за ден, а после постепенно намалява броя им, докато спрат окончателно. Устройството ” QuitKey” е познато на американците от 25 години, с него над 1.5 млн. души са казали сбогом на никотина
 
Този път актрисата Катерина Евро се зарече наистина да откаже цигарите. Чаровната  ко-водеща на „Вечерното шоу на Азис” и ярка звезда от „Царете на комедията” е с димяща цигара в ръцете от 16-годишна. "Ще вдигна паметник на този, който ми помогне да откажа цигарите", оплака се тя пред участници в "Байландо" и ненадейно намери отклик на молитвите си да спре вредния навик.


От днес до ключовете й за колата стои малко джобно компютърче. „Умната” машинка ще й помага в битката срещу никотиновата зависимост.

Всеки път, щом понечи да си запали цигара, тя натиска червения бутон на „тамагочи"- то. Така в рамките на една седмица то ще добие впечатление какви са нейните навици и зависимости като пушачка. После по индивидуално изготвена програма, компютърчето ще решава как Катето Евро да спре цигарите. Схемата е лесна и проста: постепенно се намалява броя на цигарите, докато се сведе до 0 (нула).

Миникомпютърчето QuitKey ще приканя пушачката да пуши със специален звуков сигнал,  но вече само когато то й каже, като отчита минутите, които остават до запалване на нова цигара.  Много важно е в първата фаза, когато устройството „опознава” пушача да не се лъже, т.е всеки път, когато се пали цигара, да натиска червения бутон, за да „запише” запалването.

Веднага след като получи миникомпютрчето, Катето се обади на сина си Сашо, за да го агитира да спре цигарите. „И той пуши, как няма да пуши, като ние с баща му сме му давали този ужасен пример вкъщи”, коси се актрисата.

Забраната за пушенето в заведенията и на обществени места действа много стимулиращо, отбеляза още актриса.а Миналата есен в Париж като страстен пушач си взела 10 кутии цигари за 5-те дни престой там.” Изпуших по-малко от две. Като няма тютюнев дим в кафенетата и ресторантите ти не се дразниш, просто не палиш, а не както е тук, у нас, още с влизането от вратата и съм извадила запалката”, признава тя.


Освен че, че човек трябва да е здрав, да изглежда добре (известно е, че пушенето е кошмар за кожата на пушачките),  Катето има и много личен мотив да иска да не пуши повече и завинаги да се раздели с този вреден навик. Майката на Катето, -  също страстна пушачка, -  е починала от рак на белите дробове едва на 57-годишна възраст.

 

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !