Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

НАП подари на Иван & Андрей по морков и брадва

отпечатай новината

04.11.2010 14:20 | Видян 4937 пъти

НАП подари на Иван & Андрей по морков и брадва

В сряда вечер предаването откриха малките Иван & Андрей - Бобо и Фифо. А гост на големите Иван & Андрей бе данъчен № 1 на Републиката, летящият с хеликоптер, страшилището на Веселото митничарско село, шефът на Националната Агенция по Приходите - Красимир Стефанов.

Още в самото начало двамата водещи побързаха да уточнят, че студиото е под наем, масата им е от талашит, а костюмите им са кърпени като показаха и огромните кръпки на гърбовете си. Шефът на НАП им направи бързо оценяване.
На това как му се отразява известността Красимир Стефанов отговори, че повече работи за медиите, отколкото за НАП.

Акциите с хеликоптерите на НАП той коментира така: „Това е най-евтиният, най-бързият и ефикасен начин за оценяване на имотите на богатите!”. В ефир водещите и гостът им направиха сравнение между Google Earth и видеото, заснето от хеликоптерите. Оказа се, че видеото, направено от хеликоптер дава много по-ясна представа за имота и неговата оценка. Войнствените и агресивни охрани, както и високите огради пречат оценката да се извършва по по-евтиния вариант, а именно като се обхождат пеш.

Стефанов разясни, че един полет с хеликоптер на НАП струва 298 лева. Той представи документ от г-н Ангел Пенчев от Авиоотряд, поради което поиска извинение от Иван & Андрей към НАП. Двамата водещи не само, че се извиниха, но и обещаха да бъдат много любезни с НАП от сега нататък.

Домакините попитаха какви са реалните приходи в хазната, откакто се лети. А Стефанов отговори: „Реалните приходи тепърва ще се оценяват, тъй като не са заснети единични имоти, а цялата южна дъга над София – така наречените „богаташки квартали” и ще се оценяват тези, които представляват интерес за НАП”. След като имотите са заснети, екипът на НАП е започнал съвместна работа с общината и прокуратурата. „Целим да дисциплинираме обществото, българските граждани. Хората, които вадят пари, не трябва да се опитват да надхитряват закона” – категоричен бе шефът на Националната Агенция по Приходи. За да затворят темата за хеликоптерите, Иван & Андрей подариха играчката хеликоптер с дистанционно, взела участие в техните предавания и препоръчаха с него да се влезне и в спалните на богаташите.

Красимир Стефанов сподели, че заплатата на данъчен инспектор е 600 лева, а той самият като шеф на НАП взима 1900 лева. „Трудно е да се мотивират нашите хора, когато оценяват имоти на богаташи, на които само уискито на ден, струва повече от тяхната заплата!” – добави той. Стефанов не пропусна да благодари на хората си, които се опитват да си вършат работата, въпреки всичките обиди към тях.

 

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !