Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Слави Бинев застана в защита на тютюневия сектор

отпечатай новината

23.11.2010 10:40 | Видян 3046 пъти

Слави Бинев застана в защита на тютюневия сектор

На откриването на ноемврийската сесия на ЕП в Страсбург евродепутатът Слави Бинев постави пред колегите си въпросът за измененията в Директивата за тютюневите изделия, които Европейската Комисия предстои да въведе.

Бинев сподели, че промените, които се предлагат са „крайни и необосновани” и посочи като пример за крайни мерки  въвеждането на опростени, уеднаквени опаковки без отличителни знаци, лога и цветове на съответните марки, както и предложението за забрана за излагане на тютюневите изделия за продажба и забраната за използване на добавки в производството на тютюневи изделия. „Крайните забрани и рестриктивните регулаторни мерки в областта на тютюна трябва да се разглеждат предпазливо”, подчерта още българският евродепутат.
   
Дискусията за преразглегдането на Директивата за тютюневите изделия е крайно необходима. „ Дебатът в този случай е задължителен!” – призова Бинев.
Аргументите и притесненията си от предложените от Комисията изменения Бинев внесе като официален текст до президента на Европейския парламент.

Веднага след заседанието в Страсбург Бинев  се връща за няколко часа до София, след което заминава на мисия на ЕП в страните от Южнва Америка и Африка, където му предстоят важни и стратеегически срещи с Президента на Чили Себастиан Пинера, с шефа на Латиноамериканския парламент Хорхе Писаро Сото, както и с политическия елит на страната. Бинев ще посети и други страни от региона. Непосредствено след делегацията в Чили Бинев заминава за Конго -Киншаса, където му предстоят срещи с представители на Африканския, Карибския и Тихоокенския регион, където Бинев ще представлява ЕП на срещата между двата ръководни органа.    

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !