Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

НАЙ БОГАТАТА БЪЛГАРКА СЕРВИРАЛА В ШКЕМБЕДЖИЙНИЦА

отпечатай новината

04.12.2010 09:00 | Видян 11689 пъти | Гласували 1

НАЙ БОГАТАТА БЪЛГАРКА СЕРВИРАЛА В ШКЕМБЕДЖИЙНИЦА

Неотдавна седмичника Супер 19’ направи светска СЕНЗАЦИЯ. След като първо ние разказахме за изначалната професия на най-богатата нашенка Петя Славова в статия за прохождането в кариерата на известните българи, по-късно тя и сама призна този научен факт в интервю за Уикенд.

А фактът, апропо, е достоен за уважение – човек да тръгне от низините и да стигне до върха!
Ние пък продължихме историята с разкритие кое заведение е обслужвала. Не става въпрос за грандхотел Варна или паркхотел Москва, както се говори сред олигарсите.

Славова, по онова време още Баракова, келнерства в легендарната варненска кръчма с грозноватото име Гюрлата.
Заведението е в любимия народен жанр шкембеджийница. Чорбата, която трябваше по европейските регулации да сме забравили с влизането в ЕС, се правела най-добре точно в Гюрлата, свидетелстват граждани на морската столица.

Някои от тях още помнят красавицата в онази нейна младежка роля, твърде различна от днешната й – на банкер. А редовите варненци си обичат Гюрлата. Това е истинска градска легенда. Основната шкембеджийница от развитата в последните години верига се намира, където й е мястото - до централната жп гара на Варна. Независимо от това непрестижно местонахождение, шкембеджийницата има гордо мото: “Гюрлата – Най-Вкусното Шкембе в Целия Свят”, както четем в brownbook.net.

Е, не всички са доволни. Ето какво четем като коментар в  moreto.net: “Всички сме ходили в Гюрлата, но днес след като жената на касата се задави и се изкашля във шепите си, а после без да измие ръцете си даваше хляб на клиентите. Не мисля,че бих повторил посещението си на това заведение за бързо хранене.”


Доган и Първанов не я припознават като своя

Възлова фигура във фонд Земеделие при Тройната коалиция, за който Доган казваше, че е негов инструмент за разпределяне на порциите във властта, е изпълнителен директор на банката на Славова. Въпреки надеждите, че това ще бъде пиар хит и ще империята на най-богатата нашенка ще бъде прикрепена към обкръжението на ДПС, това не се случи.

Студено е отношението към Славова и на Георги Първанов, въпреки приятелските и делови отношения на красавицата с фаворитката на държавния глава Миглена Плугчиева, която беше вице на Станишев от квотата на президента. Според специалисти в областта на финансите това е довело най-накрая и до съществена промяна на отношението на БНБ към развитието на бизнеса на хубавицата.

Дионисиев я отритна

И последният влиятелен олигарх, с когото най-богатата българка поддържаше приятелски отношения, е изстинал към нея, разказват светски клюкари. Легендарният бохем, който е един от единствените оцелели в голямата игра от времената на Г13 до наши дни, се изказал твърде неласкаво за Петя Славова, както държат да се знае негови близки. Тъй като той е наричан “Брат ми” от не по-малко влиятелната Лора Видинлиева, това със сигурност ще промени и нейното отношение към Славова.

Всъщност, тя никога не я е смятала за равна, твърдят запознати. Видинлиева, покрай чиито връзки потръгва навремето бизнеса на Славова след келнерската ера, изтъквала имитациите на Петя като слабост. И наистина, Лора си купува къща в Стреза на Лаго Маджоре, и банкерката го прави. Видинлиева си урежда тузарска изба у дома, и новоизлюпената й комшийка не остава по-назад. Даже от хилядите сомелиери в Италия избира точно Лориния за консултант. Пък Славова е собственичка на два винпрома – може ли в тази роля да не разбира от вино?!


ОЧАКВАЙТЕ СЕНЗАЦИОННАТА КНИГА : ПЕТЯ СЛАВОВА – МОМИЧЕ ЗА МИЛИАРДИ !!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !