Засега не бих искала нищо да...

“Засега не бих искала нищо да коментирам. Нека да...

Franz Ferdinand идват за Burgas...

Две от актуалните световни инди рок банди Franz...

Рени избра за стилист в новото си видео Есил Дюран

отпечатай новината

24.12.2010 17:00 | Видян 6024 пъти

Рени избра за стилист в новото си видео Есил Дюран

Рени ще зарадва всички свои почитатели в навечерието на Коледните празници с новото си видео „Рицар ти бъди”. Песента, която бе презентирана в предаването „Великолепната шесторка”, от днес може да бъде видяна и в ефира на Фен ТВ. Любопитното е, че за стайлинга в клипа изпълнителката се е доверила изцяло на своята колежка и приятелка Есил Дюран .

Самата Рени е изключително щастлива от факта, че е създала една толкова различна и стойностна песен: „Досега никога не съм си позволила в текстовете ми да имам теми или думи, които да са нецензурни или несъобразени спрямо аудиторията. Обаче в последно време атаката на изпълнители, които са решили агресивно да навлязат в този бранш с пошли текстове и такова държане и облекло, направо ме отвращава... Дори не позволявам на собствените си деца да гледат подобни клипове или да слушат песни с голяма доза провокация. Аз съм модерна жена и майка, аз също съм се снимала за Playboy, но смятам, че има някаква граница, към която трябва да се придържаме и да не заливаме още от малки децата с неприлични думи, песни, жестове и клипове.”, развълнувано сподели певицата с най-чаровната усмивка. „На всички е ясно, че сега основният консуматор на попфолка са децата и тийнейджърите и затова смятам, че трябва да се върнем към по-съдържателните  текстове, към хубавите мелодии и теми, към богатите „живи” аранжименти. Надявам  се, че дори и да е „труден” този период на връщане към качествената попфолк музика, накрая пеещите певици ще се окажем прави за изчистването и оцеляването на стила”., допълва още тя.

Именно тези чувства провокираха Рени да запише песента „Рицар ти бъди”. Музиката и аранжиментът са на Ефтим Чакъров, текстът е дело на Боби Мирчев, а смесването е на Максим Горанов.

Снимките, които продължили два дни, са осъществени на конната база на Националния хиподрум и в целодневната детска градина „Джани Родари”. Във видеоклипа участват за първи път двете момчета на Рени – 6-годишният Борис и Аспарух на годинка и половина. В кадрите а певицата партнират и  децата от „Смехоранчета”, както и съученици от класа на Борис-младши. Самият той играе ролята на рицар, който умело борави със сабята и защитава добротата. Освен това си има и любима – принцеса, която знае, че най-голямата сила е любовта и тя прави по-добър света. Рени играе ролята на разказвачка на историята, която е събрала около камината децата, за да ги запознае с добрините, които прави този славен рицар.

Режисьор на „Рицар ти бъди” е Николай Нанков. По-интересното е, че за стайлинга във видеото Рени е поканила своята колежка Есил Дюран . Всъщност двете се познават от дълги години и са не просто колеги, а и добри приятелки, които са се изявявали на една сцена много пъти.. Изпълнителките са убедени, че това е първият, но не и последният проект, по който работят заедно.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !