Ким Кардашиян се натиска с Ема...

Ким Кардашиян и Ема Робъртс се целунаха по време на...

Арман Царукян отговори колко струва...

Арман Царукян е на върха на славата, след като победи...

LUX Prize - Ден на Европейското кино в София

отпечатай новината

03.03.2011 09:00 | Видян 2170 пъти

LUX Prize - Ден на Европейското кино в София

Информационното бюро на ЕП в България в партньорство с Международния филмов фестивал София Филм Фест организират Ден на LUX Prize и Европейското кино в София. Вторият ден на София Филм Фест, ще бъде посветен на представяне на трите филма-финалисти за наградата за кино на Европейския парламент за 2011 г.

Денят на европейското кино ще е 5 март 2011 година, събота, в Кино Люмиер, площад "България" 1, София. Програмата на Деня на LUX Prize - Европейското кино в София включва прожекция на трите филма финалисти – „Академията на Платон” (Гърция, 103 мин), „Чужденката” (Германия, 119 мин), който спечели LUX Prize през 2010, и „Нелегални” (Белгия, Германия, Люксембург, 90 мин). Те ще бъдат показани на оригиналния си език със субтитри на български/английски език.

Прожекцията на „Нелегални” (Illegal) ще бъде от 14.30 часа, на „Чужденката” (When We Leave) от 16.30 часа и на „Академията на Платон” (Plato’s Academy) - от 18.45 часа.

На 5 март от 12.00 в Зала “Матти’Д” ще се състои специална пресконференция, посветена на Наградата LUX и Европейския ден на София Филм Фест. Филмът „Академията на Платон” ще бъде представен от Антонис Кафецопулос - актьорът, изпълняващ главната роля и продуцента на филма Костадинос Мориатис. Филмът „Нелегални” ще бъде представен от актрисата Кристел Корнил. На пресконференцията ще присъства Мира Сталева, ръководител на международния отдел на София Филм Фест, както и Камен Калев, режисьорът на „Източни пиеси”.

Трите филма-финалисти бяха определени през юли 2010 година на международния филмов фестивал във Венеция. Те бяха показани в програмата „Giornatte degli autori“ на 10 и 11 септември 2010 година, както и в Европейския Парламент от 26 октомври до 19 ноември 2010 година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !