Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

„Маршрутка” тръгва из страната от 18 март

отпечатай новината

09.03.2011 14:00 | Видян 3157 пъти

„Маршрутка” тръгва из страната от 18 март

След кратка пауза комедията „Маршрутка” на Елин Рахнев вече ще се играе под шапката на  театрална формация „Мелпомена” на сцена „Сълза и смях” на Народния театър. Това е първото от поредицата нови заглавия, с които директорът Светлин Стоилов е решил да разнообрази репертоара на театъра. Освен това младият театрален мениджър е решил да работи в кооперация с утвърдени и дебютиращи автори, спомагайки за популяризирането на сценичните им проекти. Очакванията са и тази пиеса да влезе в челните класации по зрителски интерес заедно с другите постановки на частния театър – „Вражалец” и „Големанов” по Ст. Л. Костов и „Благородния испанец” по Съмърсет Моъм.

В съответствие с концепцията на „Мелпомена” за пътуващ театър „Маршрутка” ще бъде показвана основно извън София, гостувайки в различни градове в страната. Първите две представления са на 18 март в Петрич и на 21 март в Сандански.

С „Маршрутка” своето завръщане на театралната сцена ще направи актрисата Катерина Евро, която почитателите на комедийното изкуство ще могат да видят в ролята на Нона Йотова. Останалите пътници в столичната маршрутка са: Мария Статулова, Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Стефан Денолюбов, Кирил Ефремов и Богдан Казанджиев. Всички те са нещастни, малки и смешни, клатушкайки се в най-голямата жега насред лято в градското возило.

Тончо Токмакчиев е пристегнат в бизнес костюм мърморко, който сравнява “преди” и “сега”, сипейки строго поучения към тинейджъра Богдан Казанджиев. Дидо Мачев псува пъстро като истински шофьор и не спира да забавлява пътничката Мария Статулова с екзотичните си болести. Тя щедро раздава рецепти за фитотерапия и вкиснати ягоди. Спира да досажда само когато опитва да спечели някой лев в разговори с подчертан руски акцент по импулсната си секс линия. Сред изтормозените пасажери са Катето Ерво (Жена с очна линия), Кирил Ефремов (Пътник мечтател) и Стефан Денолюбов (Пътник с вестник).

Режисьор на „Маршрутка” е покойният Пламен Масларов, на когото актьорите ще посветят първото представление в София за този театрален сезон - през май на сцена „Сълза и смях”. Според автора Елин Рахнев пътуването в „Маршрутка” е „безцеремонна траектория на живеенето ни, каймак на общественото, тотална анатомия на днес и няма нищо общо с градския транспорт”.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !