Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Валери играл за Камората във втори уреден мач?

отпечатай новината

13.06.2011 11:00 | Видян 5064 пъти

Валери играл за Камората във втори уреден мач?

След като мястото му в националния отбор изстина, Валери Божинов може да бъде разследван и за участие в уговорен мач.

Скандалът с черното тото в Италия се разраства с всеки изминал ден и е на път да се превърне в най-грандиозния в историята на европейския футбол. Парите от манипулираните мачове на Ботуша са изпрани в Сингапур от легендата Джузепе Синьори. Оказа се, че той е залагал колосални суми при азиатските букмейкъри. В момента властите разследват как и откъде Синьори се е сдобил с толкова сериозни средства. Сумата не се споменава, но се предполага, че става въпрос за милиони.

Горещата следа на разследващите се крепи на телефонни разговори между зъболекаря Марко Пирани и футболисти, които той подкупил.

35 са уредените мачове от двете професионални групи и трета лига в Италия за миналата година, съобщи най-големият европейски спортен вестник Гадзета дело Спорт. В Серия А не е имало договорки между различни футболисти, а между самите клубове, обяви главният прокурор на Кремона Роберто ди Мартино. Основните заподозрени са Рома, Каляри, Лече, Фиорентина, Дженоа и Аталанта. До този момент са задържани 16 души. Твърди се, че Камората е кихала по 500 000 за манипулиране на мач от Серия А.

Оказва се, че една от съмнителните срещи е равенството на Парма с Киево – 0:0. Това е един от малкото мачове през пролетния полусезон, в който Валери игра за дуковете. Той се появи на терена в 19-ата минута на мястото на Амаури. Според информацията на прокуратурата срещата е била уредена за хикс. Засечени са телефонни разговори между някои от арестуваните по скандала, които обсъждат мача.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !