Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Лалова замина за финал на Световното

отпечатай новината

19.08.2011 18:00 | Видян 2339 пъти

Лалова замина за финал на Световното

Най-бързата българка Ивен Лалова си постави за цел да бяга на финала на 100 метра на предстоящото Световно първенство в Даегу, Южна Корея.

“Заминавам с надежди и едно много хубаво настроение. Надявам се и се моля да имам късмет и шанс за едно максимално добро представяне. Останалото го умея и вярвам, че ще се справя. Моята форма е отлична. Чувствам се добре, настроена съм много положително и заминавам с удоволствие. Надявам се да имам шанс. Конкретната ми цел е влизане на финал на 100 метра. Това е изключително високо стъпало, много трудно начинание през последните години за всяка спринтьорка, така, че дори само да присъствам на финала ще е голямо постижение за мен.

Чувствам се много уверена – здрава съм, в добра форма съм и ще дам всичко от себе си. И тогава не мисля, че резултатите ще закъснеят. Имам сили за нов личен резултат на 100 метра. Готвих се в Италия. Подготовката ми мина много добре. Дано имам шанс на световното първенство“, каза Ивет.

Лалова призна, че малко се притеснява от часовата разлика и влажния климат в Южна Корея, но именно заради това тръгва малко по-рано, за да преодолее умората от 24-часовия полет и аклиматизацията в страната. „Притесняваме часовата разлика и климата в Корея, затова и тръгвам по-рано, за да се аклиматизирам след дългото пътуване и да имам време да почина. По принцип знаем, че слагаме 4 участнички от Ямайка, 3 от САЩ и финала е запълнен, затова моята голяма цел е да пробия до финала. Аз ще дам всичко по силите си, за да съм там. Последната европейка, която беше на финал беше преди повече ит три години на Олимпиадата в Пекин.

За медал е малко прекалено да говорим. Медалите са окупирани от карибските и американските атлетки. Ще участвам и на 200 метра, тъй като честно казано мисля, че там имам по-голям шанс. Мисля, че най-големите ми конкурентки, като изключим тъмнокожите състезателки са украинките, тази година няма много рускини, французойките дават нестабилни резултати“, допълни Лалова.

Най-бързата бяла жена предвиди, че на това първенство ще има много рекорди: „Ще има много рекорди. Мисля, че ще видим много силни първенства. Не мисля, че за Олимпиадата в Лондон ще успеем да направим щафета. За една година не се прави щафета и не мисля, че България ще е подготвена с това за Лондон. За момента чакам да ме поканят в Диамантената лига, ако стигна до финал със сигурност ще участвам във всички състезания до края“. Непосредствено преди заминаването си Ивет Лалова и треньора й получиха плюшени лъвчета за късмет и спортна злоба на световното първенство.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !