Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

1 млн. евро спират Балъков за националния

отпечатай новината

12.09.2011 17:35 | Видян 2102 пъти

1 млн. евро спират Балъков за националния

Клауза от 1 милион евро спира Красимир Балъков за националния ни отбор по футбол. вчера медиите в Хърватия гръмнаха с новината, че президентът на БФС Борислав Михайлов се опитва да “отвлече” Бала и да го направи заместник на Лотар Матеус в националния отбор.

Новината сериозно разтревожи феновете на Хайдук, тъй като тимът от Сплит изглежда преобразен след назначаването на Балъков за треньор. Местното издание ‘Индекс” обаче побърза да ги успокои, като тиражира новината, че подобна промяна в кариерата на Бала едва ли ще стане. Просто защото в договора му има клауза, според която Балъков може да напусне Хайдук, ако трета страна плати 1 млн. евро.

По този начин тимът от Сплит се застрахова да не отмъкнат втори треньор по подобен начин. Само преди година и половина Еди Рея реши да приеме предложението да води италианския Лацио, а Хайдук взе като компенсация едва 150 000 евро.

БФС едва ли ще извади исканите 1 млн. евро. В Хърватия обаче разкриват друг вариант, според който БФС и Хайдук могат да поделят заплатата на Балъков, а специалистът да води както хърватите, така и националният ни отбор.

Самият Балъков отрече всичко. “Няма нищо вярно. Не съм се срещал и чувал с никого от БФС. Тези слухове вредят и на двете странни. Аз съм изключително концентриран върху работата си в Хайдук и преследвам своите цели с клуба. През последните дни и в България, и в Хърватия се изписаха доста неща, които не отговарят на истината”, каза Балъков пред Спортал.

“Относно националния отбор – не съм близо до него и не мога да коментирам нещата около него. Единственото сигурно е, че стискам палци нещата да се оправят и да тръгнем нагоре колкото се може по-бързо. Моето мнение е, че на селекционера Лотар Матеус трябва да му се даде шанс и да бъде подкрепен. Преди година искахме чуждестранен селекционер да ни промени манталитета, но сега отново искаме промяна. Той не се променя за няколко месеца. На Матеус трябва да му се даде шанс да работи продължително“, допълни Бала.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !