Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Фандъкова сменя 12 кметове, 12 остават

отпечатай новината

07.11.2011 13:00 | Видян 2161 пъти

Фандъкова сменя 12 кметове, 12 остават

Кметът на София Йорданка Фандъкова сменя 12 от досегашните районни кметове. Останалите 12 от тях ще запазят поста си. За свободните позиции тя чака номинации от районните структури до края на седмицата. Новите кметове ще бъдат гласувани на втората сесия на Столичният общински съвет, обяви тя пред БНР.

Позицията на заместник кмета по сигурността ще бъде съкратена, защото може да се съчетава с други функции, заяви Фандъкова.
„Аз имам много добър екип до този момент – това са предимно млади хора. Те ще запазят своите позиции”, допълни тя.
Ирина Савина ще остава заместник-кмет по строителството и инвестиции. Ресорът по образование и култура в общината ще бъде запазен, но за него няма да отговаря отделен заместник. Фандъкова обясни преструктурирането с необходимостта от съкращаване и оптимизация на разходите.

В петък финансовият министър Симеон Дянков обяви, че спира финансирането на общините, ако не съкратят с 15 на сто администрацията си.
Новият заместник-кмет по финансите в София ще бъде Дончо Барбалов. За него Фандъкова каза, че разчита да навлезе бързо в работата, тъй като е работил в Световната банка.

„Разчитам не само на колегите от ГЕРБ, но и на всички общински съветници, получили Председателят на Общинският съвет ще стане ясен във вторник, обяви кметът.
„Аз ще искам от районите кметове много строга финансова дисциплина”, уточни Фандъкова и определи опазването на общинската собственост като важен приоритет.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !