12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Прокоба тегне над Крум Савов

отпечатай новината

25.11.2011 13:30 | Видян 5843 пъти

Прокоба тегне над Крум Савов

Крум Савов е преследван от смъртта през целия си живот. Подвизаващият се в шоуто на Иван и Андрей спортен коментатор е имал ред трагични моменти и мнозина днес се питат дали пък не е жертва на прокоба, писа Уикенд. От биографията на журналиста се носи гробовен хлад, а и самият той едва не се е превръщал в труп.


Колцина са наясно, че днес Крум можеше и да не е сред живите заради нелеп инцидент от преди десетина години? Сакатлъкът, за който отваряме дума, станал преди журналистът да срещне съпругата си Мая. Тогава още млад и енергичен, той редовно ритал футбол с приятели по столичните игрища. При едно от традиционните си махленски дербита Савов се наранил тежко. При сблъсък със съперник телевизионерът разтегнал мускулни влакна.

Пронизала го страшна болка, но не се отказал от мача. Успял да изкара някак си до края на футболната среща и се прибрал в къщи, куцукайки. За негова временна радост, болката сякаш започнала да отшумява. На раненото място останала само огромна синина, която Крум сметнал за безобидна. Приятели го посъветвали да отиде на преглед, но той отказал с аргумента, че е мъж и не се плаши от дребни контузии. Да, но за беда травмата му се оказала доста по-сериозна.
Болката в един момент се върнала,а синината започнала да пари. Едва тогава  Савов склонил      да посети доктор. Като видял крака на журналиста, медикът се ужасил. Специалистът веднага назначил  изследвания и хоспитализация. Оказало се, че отлагането на лечението едва не е довело до летален изход. Раненото място се било инфектирало, имало тежко възпаление с тромби.

Във всеки един миг някой съсирек можело да попадне в кръвоносен съд и да предизвика инсулт или инфаркт.Крум останал на легло близо 2 седмици и всекидневно пиел по няколко шепи с хапове. Едва когато рискът за живота му преминал, докторите го изписали.

Този инцидент не е първата среща със смъртта, която е имал известният спортен коментатор. Неговата  младост е била белязана със семейна трагедия, способна да изправи косата на всеки нормален човек. Истината за тази драма винаги е била старателно крита, а журналистът се нервира при всеки намек или догадка за нея.

Преди време Венета Райкова си позволи да се поинтересува в ефир за подробности около детството и родителите на Крум и после горчиво съжаляваше. Събеседникът й Савов излезе от равновесие, хвърли й убийствен поглед и грубо отвърна: „Теб някой пита ли те в коя поза сте правили бебето - мисионерска ли, на задна прашка ли?!".

За покойните родители на спортния коментатор из Перник от години се носи смразяваща кръвта легенда. Мълви се, че когато Крум бил ученик в града на металурзите и миньо-зарите, загубил   едновременно и баща си, и майка си.Това станало станало броени дни преди младежът да завърши гимназия.

Родителите на Савов не се разбирали и често се карали. Таткото изпадал в крайни състояния на ревност и непрекъснато подозирал жена си, че му кръшка, докато той се труди като инженер в мините. Една вечер традиционната семейна кавга прераснала в побой и обезумял от гняв, мъжът убил съпругата. По-късно дошъл на себе си и осъзнал какво е сторил. Тогава сложил примка на врата си и се обвесил в кухнята.

Крум дълго бил в шок от случилото се. За да се отърси от стреса, той се преместил да живее в София. В столицата се записал да учи висше и подхванал кариера на спортен журналист. Раната в сърцето му обаче продължавала да си кърви. И до ден днешен той отказва да обсъжда
кошмарните си пернишки преживявания и крие истината за кончината на двамата си родители.

„Баща ми почина от естествена смърт, докато бях ученик, а майка ми при инцидент в студентските години. Няма нищо скандално, та да се ровим в тази история. Достатъчно ме боли, че съм останал сам толкова млад", бе единственият коментар, който Савов даде преди време пред „Уикенд".

Съдбата е поднасяла на Крум и една друга голяма драма - несполучливата първа бременност на съпругата му Мая. Хубавата аптекарка, която води рубрика с Вихра в „Станция Нова", пометнала с първото си бебе и в продължение на седмици не била на себе си. Спортният журналист също се измъчвал и винял себе си за трагедията. Той смятал, че проклятието, тегнещо над рода му, се е прехвърлило и върху жена му. Успокоил се чак година по-късно, когато Мая му родила близнаци. Тогава решил, че прокобата се е вдигнала и занапред го чакат само хубави неща.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !