Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Меси смълча Атлетико в края

отпечатай новината

27.02.2012 13:30 | Видян 1863 пъти

Меси смълча Атлетико в края

Лионел Меси запази шансовете на Барселона за титлата в Испания след късен победен гол в гостуването на Атлетико Мадрид. Каталунците спечелиха с 2:1 и постигнаха първи успех като гост в последните три мача. Въпреки това изостават на 10 точки от Реал Мадрид. Столичани победиха с 1:0 като гост Райо Валекано след гол с пета на Кристиано Роналдо.

На “Висенте Калдерон” Дани Алвеш даде преднина за Барса през първото полувреме, а в края Радамел Фалкао изравни. В 81-та минута обаче Меси изненада вратаря на домакините от свободен удар и вкара 28-ият си гол в Примера дивисион този сезон. Роналдо е с 29.

“Лидерът е този човек, който винаги поема отговорност, когато другите се нуждаят от него и Лео прави точно това в последните 4 години”, каза Пеп Гуардиола, който призна, че Барса много трудно ще успее да се пребори за четвърта поредна титла. “Не мисля, че ще го направим. Но ще продължим да се борим, както тази вечер и паралелно ще искаме да спечелим Шампионската лига и Купата на Краля”, добави треньорът на Барса.

Каталунците започнаха да владеят топката още с първия съдийски сигнал нас мача, но “дюшекчиите” имаха самочувствието на отбор, който не е побеждаван в последните 9 мача или откакто треньор на тима стана Диего Симеоне.

Шави се завърна в стартовия състав и още във втората минута изведе Лео Меси, който овладя топката на ръка и вкара, но попадението му беше отменено. Аржентинецът получи пети жълт картон и ще пропусне срещата със Спортинг Хихон другата седмица.

В 36-та минута Барса наруши равенството. Меси проби през центъра, пусна на Сеск Фабрегас вляво, който пък намери на далечната греда Дани Алвеш. Бразилецът нямаше как да сгреши на празна врата – 1:0 за каталунците.

“Видях празно пространство след фантастичната комбинация на съотборниците ми и получих страхотен пас от Сеск. Победи на стадиони като този ни дават допълнителна мотивация”, призна Дани Алвеш.

Атлетико успя да изравни след почивката. Фалкао се разписа от близо след слабо избита топка от Серхио Бускетс и реализира 15-то си попадение в първенството от началото на сезона. Голът мотивира домакините и те започнаха да играят още по-агресивно. В крайна сметка геният на Меси отново блесна и аржентинецът реализира гол №43 през сезона.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !