Хайди Монтаг топлес в пищна фотосесия

Хайди Монтаг разголва всичко за една от най-расовите си...

Канибал, сервира човешка плът на...

Осъден насилник на деца е обвинен, че сервира човешка...

Братя Галеви изпрали 35.5 млн. лв.

отпечатай новината

08.06.2012 14:15 | Видян 1909 пъти

Братя Галеви изпрали 35.5 млн. лв.

Специализираната прокуратура обвини Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви за пране на 35,5 млн. лв. Това става ясно от прессъобщение на държавното обвинение. Двамата дупнишки бизнесмени са обвинени като ръководители на организирана престъпна група, създадена с цел превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание и пране на пари в особено големи размери.

Като членове на групата до момента са привлечени Методи Ковачев и Христинка Ангелова – счетоводителка на “братята” и Методи Ковачев. Установяват се и други лица, участвали в престъпната структура.

Според прокуратурата организираната и ръководена от Галев и Христов група е действала от януари 2003 г. до края на 2010 г. в София и в Дупница. Обвинителите твърдят, че от януари 2003 г. до март 2004 г. Пламен Галев, Ангел Христов и Христинка Ангелова умишлено склонили и улеснили Методи Ковачев да преведе от сметки на „Катон – Транс“ ЕООД в българска банка по сметки на различни бенефициенти в различни чуждестранни банки, с обща левова равностойност 576 779,30 лв., използвайки документи с невярно съдържание – договори за покупка и внос на стоки в страната

Освен това от април 2004-та до края на 2010-та тримата склонили Ковачев да извърши множество други финансови операции – парични преводи от български банки към банкови институции в Швейцария, Канада, Литва, Латвия, Обединени арабски емирства, Великобритания, Британски Вирджински острови, Кипър, Сейшели и Китай. Ковачев е знаел или предполагал, че сумите на обща стойност 35 515 628,40 лв. са придобити чрез престъпление. Случаят е особено тежък, подчертават от прокуратурата.

Обвиненията срещу братя Галеви са повдигнати задочно, тъй като двамата изчезнаха малко след като Върховният касационен съд потвърди осъдителните им присъди. Сега Галев и Христов се издирват с червена бюлетина от Интерпол. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на Методи Ковачев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“, а на Христинка Ангелова – „Парична гаранция“ от 5000 лв.

Разследването и проследяването на паричните потоци е проведено от Специализираната прокуратура, МВР, ДАНС, в тясно сътрудничество с Федералното бюро за разследване на САЩ.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !