Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Лили Иванова вече ще си плаща

отпечатай новината

12.06.2012 10:30 | Видян 2180 пъти

Лили Иванова вече ще си плаща

Лили Иванова вече има договор с “Музикаутор” и ще плаща отчисления за авторски права на своите композитори и текстописци за концерта в “Арена Армеец”.
Това съобщиха от организацията за колективно управление на права, която вчера отпразнува своята 20-а годишнина. Договорът на Лили с “Музикаутор” обаче не означава, че примата на естрадата ще пее песните на Митко Щерев на шоуто през есента, защото за целта трябва композиторът лично да й разреши, пише “Новинар”.

От “Музикаутор” разкриха, че близо 60% от концертите в България продължават да са с неуредени авторски права. Сред тях са и предстоящото шоу на Хулио Иглесиас, както и спектакълът на Цеца Величкович, организирани от “Арт бг”. От “Музикаутор” завели дело срещу фирмата за близо 50 концерта. Сред неизрядните бяха споменати и община Каварна, както и промоутърите от Most of Evil, които организираха концерта на Ванеса Мей.

Според “Музикаутор” в групата на нередовните платци попада и клуб “Ялта”, който стои зад партитата на диджеи като Тиесто и Армин ван Бюрен. Най-примерен пък се оказа Иван Несторов-Амебата и неговата компания “София мюзик ентърпрайсис”. Промоутърът призна, че през годините фирмата му се е опитвала да открие вратички в Закона за авторското право, но такива няма и затова ако искаш да работиш коректно, трябва да плащаш отчисления.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !