Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Брендо заминава за Милано

отпечатай новината

20.06.2012 14:15 | Видян 1843 пъти

Брендо заминава за Милано

Евелин Банев - Брендо ще бъде екстрадиран в Милано. Това реши Софийски градски съд. Ако постановлението бъде потвърдено и от апелативните магистрати соченият за кокаинов крал Брендо заминава за Ботуша, за да бъде разследван за организирана престъпна група за трафик на 40 тона кокаин от Латинска Америка за Западна Европа.

Срокът на “пътуването” е една година, в която обаче Банев ще лети с белезници обратно за България, заради воденото тук срещу него дело за пране на пари. Ако апелативните магистрати потвърдят екстрадицията, първият тур на Брендо от Милано за София , ще е още следващия месец. “Ние ще обжалваме, може да не бъде изпълнена заповедта за екстрадиция. Италианската страна иска предаване за една година за престъпления, които твърди, че са извършени от знаете, един генерал, който е осъден на 14 години за фалшификация при провеждане на такива акции”, коментира решението на Темида защитникът на Брендо Ина Лулчева. Става дума за Джанпаоло Ганцер, който води разследването срещу бандата на Брендо в Италия. Генералът обаче има постановена 14-годишна присъда от 2010 година за превишаване на правата си. Дали е виновен или не обаче, все още не е ясно, тъй като Ганцлер обжалва присъдата си, която не е окончателна. Лулчева заяви още и, че екстрадицията на клиента й в Милано дава предимство на италианското пред родното правораздаване. “Аз считам, че неоснователно се даде едно преимущество на току що започващо производство в Италия, вместо да се даде възможност на българските магистрати да си свършат работата”, категорична бе Лулчева.

Тя обясни,че присъствието на Брендо в Италия не е наложително, тъй като и по там действащите закони единственото изискване към обвиняемия е той да присъства, когато му се повдига обвинение, както и ако пожелае да даде обяснения. Вчера пред Софийски градски съд Брендо пожела думата. И когато магистратите го попитаха какво иска, “кокаиновият крал” с висше образование заяви:”Не съм съгласен!“. На въпрос на съда с какво не е съгласен, Банев не можа да отговори и се наложи адвокат Лулчева да му софлира какво трябва да каже. Така Брендо успя да свърже изречението :”Моля да се отмени искането” (бел. ред. под искане се има предвид искане на екстрадиция). Освен че постановиха предаване на Банев на италианските власти, градските магистрати измениха и мярката за неотклонение на Брендо – от подписка в задържане под стража.

Евелин Банев бе задържан на 16 май край Созопол на път за коплекс “Оазис”, който се намира недалеч от курорта Лозенец. Тогава МВР заяви, че Брендо имал намерение да бяга от България и затова решил да бяга от страната, а вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че Банев е издирван с международна заповед за арест от Швейцария отново заради трафик на дрога, от прокуратурата обаче отрекоха той да е арестуван заради разследване срещу точно в тази страна.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !