Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Роналдо точи ножа на Испания

отпечатай новината

26.06.2012 14:15 | Видян 1885 пъти

Роналдо точи ножа на Испания

Кристиано Роналдо е решен да поведе Португалия към победа над Испания и по този начин да класира тима си за втори финал на европейско първенство в последните 8 години. Супезвездата на Реал Мадрид се изсмя на притесненията на испанците, които ще имат два дни по-малко почивка. Полуфиналът е утре вечер.

“Три дни са повече от достатъчно. Те казват, че ние имаме два дни повече за почивка, но като професионалист аз вярвам, че това не е важно”, заяви крилото. Роналдо заяви, че смятаният за аутсайдер тим на Португалия ще успее да изхвърли фаворита Испания от турнира. Милиони се присмяха на Роналдо на Евро 2004, когато се разплака след загубата на финала от Гърция. Сега той е решен да промени историята и да донесе трофея от турнира в Португалия.

“Не чувствам напрежение. Тези срещи са част от живота ми. Прекарах последните 10 години, участвайки в подобен тим мачове за клубния си отбор и за страната си. Свикнал съм с това. Да, чувствам се отговорен. Но напрежение – не. Ще бъде прекрасно Португалия да играе на още един финал. Ще бъде трудно, но сме само на крачка от него”, каза още той.

Треньорът на Испания Висенте Дел Боске се оплака след победата над Франция, че тимът му има по-малко време за възстановяване от Португалия. Роналдо пък е под пара, след като в първите два мача с Германия и Дания разочарова. След тях нападателят наниза 3 гола и улучи 4 греди.

“Знаех, че головете ще дойдат. Не започнах добре, но с помощта на съотборниците ми всичко си дойде на мястото”, каза Роналдо, който има 35 гола в 94 мача за Португалия. “Ще бъде трудна битка, но ако играем брилянтно, ще победи”, категоричен е капитанът на “Селесао”.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !