Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Десетки аплодираха Станка и Тервел на летището

отпечатай новината

13.08.2012 16:40 | Видян 3364 пъти | Гласували 1

Десетки аплодираха Станка и Тервел на летището

Десетки хора аплодираха двамата български олимписки медалисти на летището в София. Поне 200 души посрещнаха Станка Златева и Тервел Пулев при завръщането им от Лондон.

Първо бронзовият медалист от боксовия турнир в категория до 91 кг показа медала си. Малко след него се появи и Станка със среброто. Аплодисменти и скандирания на името на шампионката огласиха летището. Заедно с единствените български медалисти се прибраха и треньорите им Михаил Таков и Симеон Щерев. Утре с полет от Лондон се връща и националният отбор по волейбол.

Станка Златева заяви, че все още не е решила дали ще продължи кариерата си до Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016. “Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стоим на едно място. Няма какво да се оправдавам. Една грешка ми съсипа труда за четири години. Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха, но това е, допуснах грешки. Сега първо трябва да възстановим Симеон Щерев, на който му предстои операция. Ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане. И двамата сме разочаровани. Осем години се бъхтем напразно“, каза тя.

„Искам да благодаря на Симеон Щерев. Без него може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти. Искам да благодаря и на всички хората за подкрепата, за всички неща, които ми написана и ми казаха. Това ме прави по-спокойна. Вижте има страни, които изобщо нямат медали. Ние освен двата медала имахме финалисти във волейбола, художествена гимнастика, представихме се добре в няколко спорта“, коментира още най-успешната ни спортистка в Лондон.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !