Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Кой даде диплома на Златка?

отпечатай новината

20.09.2012 09:00 | Видян 4368 пъти | Гласували 1

Кой даде диплома на Златка?

Срам. Това е единствената дума, която може да опише усeщането на зрителите, гледали резила на Черната Златка във „Вип Брадър” по време на елементарната й задача да назове столиците на шест европейски държави. Срамът не е за плеймейтката, която така и не разбра колко се е изложила. Той е за всички нас, които сме я гледали, за цялото общество и образователна система. Защото Златка Димитрова е произведена във висшист с икономическо образование!

Кой й даде диплома? Този въпрос вълнува всички, които станаха свидетели на абсолютното невежество, с което момичето със звезден статут заля телевизионния ефир. Невероятно – освен че има завършено средно образование в бургаска гимназия, Златка се е дипломирала в Бургаския свободен университет като магистър по икономика. „Всеки ден” потърси ректора му професор Васил Янков, както и президента на висшето училище професор Петко Чобанов, за да ги попита как може човек, който няма елементарни познания по география, нито пък основни знания, отговарящи на образователното ниво на първокласниците, да има диплома за икономист.

Разбира се, оказа се, че и двамата са в командировка, а зам.-ректорите не били гледали резила и затова нямало как да коментират. Всички опити да се свържем с преподаватели удариха на камък. „Изпокрили са се, то си е за срам. Да си дал диплома на толкова прост човек”, коментираха вчера студенти в Бургаския свободен университет. А срамът наистина бе голям и постави сериозния въпрос за качеството на родното образование. Защото българските университети произвеждат висшисти на килограм.

Във вторник вечер един от тях – икономистът Златка , бе изправен пред мисия, с която може да се справи всяко хлапе. Бяха й дадени 20 минути, в които да напише кои са столиците на Великобритания, Белгия, Чехия, Франция, Австрия, Румъния, Швейцария, Сърбия, Испания и Турция. Мисията щеше да се счете за успешна, ако Злати напише поне шест от тях. Тя позна само две – Мадрид (Испания) и Анкара (Турция). С голяма мъка и хиляди подсказки се сети за Париж (Франция) и за Виена (Австрия). Последната позна, след като Биг Брадър я попита дали е ходила на бал.

Най-много Злати се затрудни да отгатне коя е столицата на Великобритания. Биг Брадър й подсказа с английската кралица, от което плеймейтката гордо написа, че столицата на Великобритания е Англия! Онемели от заключението й бяха както Биг Брадър, така и съквартирантите. „Аз просто не ги знам, няма как да си ги измисля”, призна Златка след няколкоминутно мислене за останалите столици. На въпрос на Биг Брадър знае ли коя е столицата на Сърбия, тя простичко си призна, че не знае, и помоли Биг Брадър да й даде жокер, поне първите буквички на столиците на Румъния и Сърбия.

„Просто не се сещам”, каканижеше плеймейтката, тръшкайки се, че ако не отговори, няма да има хавайско парти, каквато бе наградата, ако се справи успешно с мисията си. В опит да налучка кои са столиците на двете ни съседки, тя посочи като столицата на Румъния – Белгия, а на Сърбия – Босна. „Белгия си е град бе, човек. Босна! Босна на Сърбия”, радваше се от откритието си безпросветната моделка.

Въпреки покриването на преподавателите от Бургаския университет, „Всеки ден” направи справка кой е неговият шеф. Това е скандалният професор Петко Чобанов, наричан по морето с прякора Джони Уокър. Случайно или не, но Петко Чобанов, който миналата година се оттегли от ректорския пост и бе провъзгласен за „президент” на висшето училище в Бургас, е близък приятел на туристическите босове Динко и Йордан Диневи. Именно братя Диневи коронясаха Черната Златка за носителка на титлата „Плеймейт” на яхтеното си пристанище в курорта Свети Влас.

Професор Петко Чобанов е пословичен със скъпите коли, които притежава. Освен „Мерцедес” S класа с еднакви номера, академичният президент шофира две поршета и поръчков „Вайсман”, собственик е и на яхта, която му бе подарена от братя Диневи. Чобанов, по подобие на своята възпитаничка Златка Димитрова, е любител на лукса – пие основно „Джони Уокър” – син етикет, пуши скъпи пури и яде само риби, включени в Червената книга за изчезващи видове.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !