Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Къща за продан в Шумен: Фото на деня

Министър шие роклички

отпечатай новината

21.03.2013 18:15 | Видян 3938 пъти

Министър шие роклички

На екрана той е комисар от ДАНС и се бори с мафията. Това е амплоато му в “Под прикритие”. В “Четвъртата власт” обаче е на другия полюс – вече е “лошото ченге”, тоест, корумпиран тип, който манипулира медиите. Дали ще бъде достоверен? Ще поживеем, ще видим - защото всички подробности около новия сериал се пазят в най-строга тайна, пише Шоу.

Упрекват го, че е прекалено мек и деликатен за суровата българска реалност, която се пренася и в киното. С две думи – че не е “типичният” балкански “мачо”, въпреки че генно може би му е заложено точно това – нали майка му е албанка!

“Ако ни разглобят с Катето Евро и сглобят един нов човек от нас, той ще бъде цял албанец”, шегува се Пенев. Всъщност за широката публика го откри един от първите нашият вестник. Нищо, че културният министър винаги намира как да клъвне “жълтата преса” заради публикуваните в нея “лъжи” и “глупости” по адрес на известните в България.

Но не това е най-важното в случая. Няколко месеца, преди да влезе в служебното правителство, г-н Пенев категорично отсича пред наше седмично списание : “Не харесвам политиката, не бих участвал в нея”.

И... какво става – завой на 360 градуса, както казваше Тодор Живков. Възможно е междувременно да е претърпял еволюция, възможно е да са успели да го убедят, че той е най-достойният за креслото на колегата си Стефан Данаилов и Вежди Рашидов. Дано!

Но и с невъоръжено око се вижда, че в живота това е мъжът мечта. Отглежда градина с екзотични растения, готви като професионалист, даже... разбира от шев и кройка, особено - от плетене на дантели. Когато бил студент във ВИТИЗ и после, като начинаещ актьор, Владо се забавлявал като шиел на колежките си модните тогава елечета.

“Сестра му Магдалена си купи шевна машина, когато бяхме студенти, и Владо бързо се научи да шие. Обличаше ни от горе до долу – шиеше рокли по негови кройки, измисляше ги от тензух и марли. После ги боядисваше. Когато с Таня Шахова играхме в студентския спектакъл на Георги Дюлгеров “Антигона”,

Владо декорира роклите ни с дантели, които сам беше изплел. "И досега, като се съберем с Таня Шахова, той ни гримира. Най-вкусните пелмени, които съм яла, той ги правеше...", довери Марта Вачкова.

“Възпитанието му е безупречно. Владо е от стар род, живеят на пъпа на София – до музея на Иван Вазов, много е интелигентен и мислещ. Анализира всяка роля, преди да излезе на сцената. Непрекъснато чете. Но в никакъв случай не е сухар или разсъдъчно-пресметлив човек. Напротив. Пада си по пътешествията, красивите пейзажи и хора... Пътува до екзотични страни. Ако изглежда малко чешит, това е заради странните му за “мачо” хобита. И двусмислените понякога роли...”, смятат негови колеги.

След раздялата с Марта Вачкова, която остава една от жените с главно “ж” в живота му, Владо Пенев отвежда в гражданското дама от класа – манекенка макар и “соц”, както бихме се изразили сега. Мария е от жените, подир която повечето мъже биха си счупили вратовете, когато я видят на улицата. Настоящият шеф на културното ведомство обаче никога не каза кое е довело до развода им. Да приемем, че е несходството в характерите и да затворим засега тази страница.

Според съсловни ветерани обаче Владо и Марта никога не са...консумирали любовта си!
Да, “влачели се заедно по бунгалата на почивните станции на артистите”, но по нищо не личало помежду им да има страст, сексуална тръпка.

“Владо е много изпипан като поведение, но странно защо никой не го е виждал с жена, въпреки че е разведен от доста години? Заради това му държане тръгнаха разни клюки. Че бил протеже на покойния Георги Русев – Гочето, известен в гилдията с “двойното си сексуално чувство”. Бъдещият културен министър попада при Гочето с препоръката на “нежния” режисьор Здравко Митков. “Аз не ви познавам, но можем да направим заедно много приятни неща!”, прошушнал Русев на прясно дипломирания витизчия. Заради тези уж дискретни “шушу-мушу” се завъртяла и мълвата, че бившият на Марта е нещо повече от приятел на покойния тв водещ Сашо Авджиев. Мълвата обаче и досега си остава мълва, без твърди очертания, начало и край.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !