Експертен нов евротротоар в Люлин от...

Този нов тротоар в Люлин, подреден по невероятно...

ММА боец предложи брак на приятелката...

ММА боецът Марек Валашек преживя голямо унижение в...

Елица и Стунджи излизат под №7 във втория полуфинал на Евровизия

отпечатай новината

01.04.2013 12:15 | Видян 1325 пъти

Елица и Стунджи излизат под №7 във втория полуфинал на Евровизия

Организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха стартовия ред на държавите, участващи в двата полуфинала на 14 и 16 май на Евровизия. Тази година беше нарушена традицията да се тегли жребий на чисто случаен принцип за стартовите позиции, а организаторите бяха натоварени с отговорността да разочароват едни или да удовлетворят други с едноличното си решение кой от коя позиция ще защитава честта на своята страна. Жребий беше проведен само за разпределението на държавите в двата полуфинала, пише Супер 19'.

Целта на промяната според нейните инициатори от шведската телевизия SVT е да направят така, че еднотипни като темпо и стил песни да не могат да бъдат изпълнени от две съседни позиции – нещо, което не може да се гарантира чрез случаен жребий. Според тях българската песен Само шампиони на Елица и Стунджи ще може да се представи в най-добра светлина от седма стартова позиция във втория полуфинал, като непосредствено преди нея и след нея са песните съответно на Малта и Исландия.

Екип на шведската телевизия тези дни бе в София за три дни. Шведите били впечатлени от нашите музиканти и от красотите на София. Скандинавците пристигнаха, за да заснемат видеовизитка на Елица и Стунджи за песения конкурс. Шведите вече са впечатлени от храм-паметника Свети Александър Невски и от античния комплекс Сердика, но за реализацията на клипа те избираха и места,  като например родната къща на Стоян.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !