Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Дизайн хотелите

отпечатай новината

06.06.2013 16:15 | Видян 1951 пъти

Дизайн хотелите

Присъствието в класацията на авторитетното и престижно списание Конде Наст е по-ценно дори от Диамантената награда - Оскарът за хотелиерството. Днес избрахте да ви представим някои от новите попълнения в хотелската листа:

Conservatorium, Амстердам

„Амстердам най-накрая се сдоби с хотел, който има едновременно просторно лоби, стил и правилна локация”, гласи въведението към описанието на Консерваториум от Травелър. Според авторите на класацията обаче заслугата не е на местните, а на италианския архитект Пиеро Лисони. Той е постигнал чудеса със сградата от 19-и век, която е била първо банка, а после музикална академия. Най-много аплаузи от ценителите получава за атриума – лоби. Коментирано е и решението му да осигури изискан шоукукинг в ресторанта, на който е отнет обаче шумът чрез звукоизолиращо стъкло.

The Upper House, Хонконг

„Когато всеки хотел нарича себе си дизайнерски, е истинска рядкост да се открие истинското нещо”, пише Травелър като оправдание защо хонконгският хотел попада в листата за 2013 г. Фасадата е наречена „каменна завеса”, а комплиментите към архитекта и декоратор Томас Хедъруик са нескончаеми. „Поетично пътешествие” е друго от бравурните определения към автора и колегата му Андре Фу, които са реализирали обекта. Лек дъб, полиран бамбук, фантастичен мрамор, кадифе и минимализма в най-добрия му вид са съставките на триумфа на дизайнерите. Хит е нововъведението in-room check-in, което позволява спестяване на време във всеки час на деня и нощта и е изключително удобно за бизнестуризъм, на какъвто основно разчита дестинацията. Скиритият в огледалото на банята телевизор СинемаСкоп е друг от акцентите, които нямат равни. В атриума с мост на 49-ия етаж се снимат всички, които имат търпение да не опоскат веднага ресторанта с продукти, толкова пресни, че са направо от пазара – особено кралската сьомга и феноменалните плодове. Няма как да се мине и без дефиле в Кафе Грей Делукс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !