Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Откъси от 7 световни хитови мюзикъла в едно представление

отпечатай новината

25.06.2013 18:00 | Видян 3103 пъти

Откъси от 7 световни хитови мюзикъла в едно представление

На 27 юни от 18.30 часа в Университетски театър на НБУ ще се състои премиера на проекта MUSIC_ALL. Той е изграден на колажен принцип, като избира не отделни музикални номера или диалози, а кратък откъс, цял сегмент от произведението. Този сегмент включва вербалното действие – диалог, който преминава в музикалното си продължение.

Така изпълнителите ще имат достатъчна драматургична "писта", по която да достигнат до музикалната кулминация. Друг специфичен позитив на проекта е богатата банка от световни заглавия, която ще предложи на избраните студенти най-адекватно за техните възможности, опит и интерес произведение.  

Заглавия:
HAIR – J. Ragni, G. Rado, G. McDermott, ALL THAT JAZZ! – R.A. Arthur, B. Fosse, CHICAGO – J. Kander, F. Ebb, B. Fosse, SWEET CHARITY – C. Coleman, D. Fields, N. Simon, RENT – J. Larson, МАММА МIA! –  B. Andersson, B. Ulvaes, C. Johnson, WE WILL ROCK YOU! – Queen, B.Elton, CABARET – J. Kander, F. Ebb

Екип:
Борис Панкин – автор и режисьор на проекта
Евгени Господинов – музикален ръководител на проекта
Мариан Бачев – актьорска работа с участниците
Боряна Сечанова – хореография

Борис Панкин – режисьор с 26 годишна професионална практика, над 70 постановки. Специализации в Рим и Берлин. Работил в Канада като режисьор и сценичен мениджър. Преподавателска практика по актьорско майсторство и режисура в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” и Театрален колеж “Любен Гройс”.  В момента артистичен директор и ръководител на Програмата за Английска драма и мюзикъл на Американския Колеж в София;

Евгени Господинов - музикален директор - с преподавателска практика по музикално обучение, солово пеене в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”,  Театрален колеж “Любен Гройс”, НБУ (дикция и актьорско майсторство - студенти оперно пеене). В момента музикален директор на Програмата за Английска драма и мюзикъл на Американския Колеж в София;

Мариан Бачев – актьор, носител на наградата “Иван Димов” за най-добър млад актьор, 2 пъти носител на наградата за водеща мъжка роля от “Нова българска драма”, 4 пъти номиниран за наградата “АСКЕЕР”;

Боряна Сечaнова  –  от 1991 г. работи като хореограф, а от 2000 г. е директор на балет “Арабеск”. Автор и хореограф на над 40 балетни и театрални спектакъла Носител на наградата “Кристална лира” за спектакъла “Carmina Burana” през 2006 г.

Участниците:

Венета Петрова е възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в класа по пиано на преподавател Михаил Славов. Като пианист печели награди на национални и международни конкурси. Участва в редица концерти в Руски културно-информационен център, София. Понастоящем участва в два студентски проекта: мюзикъла „Алис в страната на сънищата” от Л. Денев и операта „Сватбата на Фигаро” с диригент Деян Павлов. В момента изучава Класическо пеене в класа на Росица Вълканова в Нов български университет.

Вяра Зайкова завършва Театрален колеж „Любен Гройс“. Като част от актьорски екипи, Вяра участва във филми („Правилата на ергенския живот“ реж. Тонислав Христов“ и „Time-out“), редица дипломни и театрални спектакли, в актьорското реалити „Star machine“ - ТV7, и ТВ сериалите „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Сутрешен блок“ и „Етажна собственост“. В момента играе главна роля в постановката на Борис Панкин „Апокалипсис кога“ в партньорство с Мариан Бачев, Орлин Горанов и Диана Любенова.

Гергана Желева е родена в София. Започва музикалните си стъпки на седем годишна възраст, като свири на цигулка, а по-късно се насочва към пианото. Взима участие в няколко музикални школи, национални и международни конкурси за млади изпълнители, от които си тръгва с високи отличия. Носител е на награда на кмета на София - Бойко Борисов  - „Певица на Столична община”, присъдена й на конкурса  „Приятели на България – международна фестивална програма” от Михайл Белчев и Хайгашот Агасян.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !