Жената, заплашвала Дара Екимова и...

Районният съд в Пловдив постанови жената, която е...

Напрежение и "мръсни номера" между...

13 двойки продължават напред в следващия етап от...

РУБИКОН И ПИРОВА ПОБЕДА

отпечатай новината

01.07.2013 10:00 | Видян 1446 пъти | Гласували 1

РУБИКОН И ПИРОВА ПОБЕДА

Това правителство се роди под знака на числото 7, също като рождениците миналия петък Първанов и Глория и кой беше още. Девизът на това число е: Нищо не е такова, каквото ИЗГЛЕЖДА.

Българската политика цял преход се движи между две класики – рубикон и пирова победа. Понеже нищо не е такова, каквото изглежда. Също като при тези два лафа – те означават пробив, който струва прекалено скъпо.

Преминаването на Рубикон дори, по ирония на съдбата, се случва на историческа за нас дата и своеобразен рубикон – 10 януари. Та на 10 януари, но не 1997 г., а 49 г. преди Христа, Юлий Цезар пресича Рубикон и така хвърля зар, според него, а преносно – ръкавица на Сената. Окупира властта, но това му струва скъпо, защото не след много време намира смъртта си баш в римския парламент.

За него това е Пирова победа. Което пък нарицателно влиза в езика, след като през 279 г. пр. Хр. епирският цар Пир побеждава римляните при Аскулум и временно спира възхода на тяхната империя. Осъзнал, че триумфът му няма да е дълъг, той изрича пророческите слова: Още една такава победа и сме загубени...Няколко години по-късно е победен от римляните при Беневентум, сега Беневенто, недалеч от днешен Неапол, пък и от Рим. Та е принуден с подвита опашка да се върне в Епир – при нас си, на Балканите между днешните Гърция, Македония и Албания, близо до Пириския ни край.

Ще прощавате, но Ивана го пее, а с очите си съм виждал как българските олигарси й пригласят мъдро на купоните си: „Човек като печели, не знае колко губи”. Важи за фолка, за живота и за политиката, като се позамислите.

Правим плавен преход към съдържанието на новия Супер 19’, от който ще разберете защо Цеца отряза Глория за ВИП-а на своя мегаконцерт навръх споменатия вече ЧРД на нашата прима.

Ще се смеете, а може и някой да поплаче с най-горещите двойки на това лято – разкриваме кои от тях още не се консумират, кои се разпадат, поради влизане в тройка, кои са интернационални, а кои дори са интерконтинентални.

Понеже стана дума за нумерология, научете кои дати са най-добри и коя е очакваната за раждането на бебето на Станишеви, а също каква сума пари хвърли британската кралица да ремонтира цял дворец за раждането на правнучето си след броени седмици.

Покрай цялата тази светска суматоха, гарнирана със снимки и клюки от летни партита по морето, нека да не изпускаме от очи и най-важното. А то е ще успеем ли като нация да защитим нашата Гергана и да не я дадем на американците. Ако не го направим всички днес, утре всеки от нас може да бъде екстрадиран без доказателства в Щатите.

Заради това, да си пожелаем по-добри новини до другия понеделник!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !