Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Севда Шишманова остана стара мома заради избягал банкер

отпечатай новината

18.07.2013 17:15 | Видян 12394 пъти

Севда Шишманова остана стара мома заради избягал банкер

Севда Шиш, както на майтап я наричат колегите, се изяви в ролята на крещяща и крачеща на протестите пред парламента. Сигурно не е вярно, че тя влиза в университета преди 1989 г. от т.нар. турска квота, когато хора от малцинствата биват намествани в престижни специалности дори с минимални оценки на трудните някога изпити за Софийския университет. Неясно е и с чия подкрепа става репортер в "Хоризонт" по времето, когато за тази позиция се изисква благословия от ресорния отдел на ЦК на БКП, пише Всеки ден.

След Десети ноември русата амбиция, не толкова руса по онова време, става първа приятелка с Кристина Патрашкова, която е младо, но водещо перо на партийния орган на БСП "Работническо дело", превърнал се в "Дума". Двете са неразделни. За Севда от Разград е важно да  се показва в компанията на професорската дъщеря, белким прихване от високопоставеността ѝ и влезе в "голямото добро утро".

Двете ходят заедно по купони. И докато скромната Кристина непрекъснато търси събеседници за интервюта, целта на Шиш. е съвсем друга. И тя намира Мъжа с  голямо "М". По ирония на съдбата точно с тази буква започва и неговото фамилно име. В любимия си в намалото на 90-те години шведски хотел, купен  от олигарха Илия Павлов, амбициозната провинциална девойка среща човека, който наля милиони на "Мултигруп", а банката му разори хиляди пенсионери

Неговото име е Иван Миронов, босът на някога силната, а после фалирала "Балканбанк". В момента американец.
Животът в прекрасна къща недалеч от Маями е много различен от този в любезното отечество. Заради увлечението по женен и то избягал през океана мъж, Севда – момиче, чието име означава любов, остава стара мома.

Според пресата, двамата не се срещат от години. През първите лета след напускането на банкера от България, ако се вярва на мълвата, той среща госпожицата в братска Швейцария. По времето, когато българската съдебна власт се прави, че го търси под дърво и камък навред по света.

Прелъстена и изоставена, тя се захваща  с кариера. Първият и единствен неин удар в професията е залавянето  на вътрешния министър Любомир Начев на конкурс на "Визаж". Всъщност, това не е никаква тайна, тъй като присъствието на министъра е предварително обявено. Смята се, че е възможно да става въпрос за клопка, устроена от домакините на горкия ценител на женската красота с цел да бъде принуден впоследствие да подаде оставка, което и се случва.

На негово място идва Николай Добрев, а това донася на СИК много творчески успехи в тяхната застрахователна работа. Първият от тях е отстраняването на Димитър Джамов, който се появява като мощен конкурент по онова време, чрез ареста му месец по-късно.

За Севда от разград обаче това не е достатъчно интересна журналистика. Въпреки слабото владеене на чужди езици, тя иска да прави международна журналистика. Манията да надвие Елена Йончева на неин терен добива смехотворни измерения, тъй като любителката на лукса никак не пасва на положението в  горещите точки, където се водят войни. Но превърнала се в член на Управителния съвет на БНТ, не без помощта на ДПС, през 2004 г. принуждава БНТ да я праща насам – натам.

Тройната коалиция също не сваля Севда нито в пряк, нито в преносен смисъл. При ГЕРБ обаче тя достига върха си. Става програмен директор на телевизията. Говори се, че за това е помогнал с влиянието си и Кръгът "Капитал", към който принадлежи русата амбиция. Тя е "градска" на Иво Прокопиев. Близката му агенция "Алфа Рисърч" се сдобива с цяло ориентирано около нейните изследвания предаване, говорителите на групата около бизнесмена получават безпрепятствен достъп до екрана, както е и в момента. Понеже не е от притеснителните, Севда се изявява и като автор на изданията на Прокопиев. Някой случайно да не се съмнява с кого е свързана.

Времето, когато търгува с турски кожи и се радва на очукано нещо  като спортен автомобил са далеч. Днес Севда е на върха на славата си. Говори се, че по времето на служебното правителство даже се имала за шефка на генералния директор Вяра Анкова. Двете обаче продължават да поддържат партньорство за бизнес.

Защо протестира блиндинката? Ами поради желанието на медийната комисия на парламента да провери обществените поръчки при властта на Анкова и Шишманова. Според Тома Иванов, бивш директор на БНТ, "има достатъчно фактология, която органите на МВР и прокуратурата могат да използват по законовия ред. Има много неща, включително и съмнения за тежки злоупотреби с пари на данъкоплатците, както и груби нарушения на закона за обществените поръчки. Вяра Анкова и Севда Шишманова се държат като еднолични собственици на държавната медия. Последният документ от работата на управителния съвет на БНТ е с дата 2010 г. Това е скандално! В БНТ е мътна и кървава, защото отдавна всичко е на принципа лобизъм и комисиони".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !