Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Филип Тефтерчето пребиван от майка си

отпечатай новината

15.10.2013 15:50 | Видян 1520 пъти

Филип Тефтерчето пребиван от майка си


Свръхамбициозна майка е в дъното на неудачите на Филип Тефтерчето. Вече бившият шеф на комисията по конфликт на интереси буквално бил направен на топка изнервена кайма от родителката си Искра Златанова, кълнат се съгражданите на майка и син в Перник, разкрива Всеки ден.

Така Фифи изпаднал в депресия още със стъпването си на големия пост в София и нищо чудно, че изливал „мъката си", записвайки си в тефтерче поръчките отгоре кой трябва да бъде натопен за конфликт на интереси. „Водил си е тефтерчето като дневник. Нещо като „Мило, дневниче...", за да се разтоварва", коментира осведомен перничанин.

Според познаващите го по-отблизо в железния град Филип бил скромно, но доста смотано момче. Учил в езиковата гимназия, като още от малък не смеел да шушне пред майка си. Тя редовно го тероризирала и според съгражданите му строшила няколко точилки в гърба му. Веднъж дори го погнала с шамари в двора на гимназията пред погледите на съучениците му. Властната маман лично подбирала гаджетата му и прокудила поне десетина негови приятелки.

„Момчето направо стана жертва на болните амбиции на Искра", категорични са близки до семейството. Мама Златана, както е известна родителката на Филип в Перник, особено озверяла, след като на изборите за парламент през 2009 г. била в листата на ГЕРБ, но не успяла да стане депутат. „За сметка на това получи шефското място в пернишкото ВиК, където така се развихри злобата й, че подлуди целия град, най-вече кварталите, с безкрайни сухи режими", коментират местните. Изобщо не й пукало на Мама Златана, че хората ежедневно влачели туби с вода от центъра на града. На аварии ВиК-то се отзовавало, когато си реши, или никой не обръщал внимание на сигналите за спукани тръби - бълващи и чиста питейна вода, и смрад от канализацията.

Но злобата на Златанова шамаросала и собствения й син. Тя лично го подредила на високия държавен пост в столицата, без изобщо да се замисли доколко Филип може да се справи. „Златанов не беше подготвен. Най-вероятно близките му са го съветвали да слуша какво му казват вождовете от партия ГЕРБ и виждате какво се случи", убеден е и Станислав Владимиров, който е пернишки депутат от БСП, но познава майка и син Златанови.

Така се стигнало до скандалното тефтерче на шефа по конфликта на интереси, което взриви с инициалите И.Ф., Ц.Ц. не само комисията, но и цялото политическо пространство. А поръчителката кого да удари Филип Златанов - Искра Фидосова, се наложи скоротечно да изхвърчи и от парламента, и от ГЕРБ.

Снимка: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !