Жени Калканджиева била с големи уши и...

Жени Калканджиева и до днес минава за красавица, но...

Кейт Мос в прозрачна черна дантелена...

Кейт Мос зашемети с дълбоко дантелено боди и рокля на...

Кристин Скот Томас се отказва от киното

отпечатай новината

04.02.2014 15:30 | Видян 2704 пъти

Кристин Скот Томас се отказва от киното

Кристин Скот Томас заяви, че е уморена от киното, съобщава Dnes.bg. В голямо интервю за британския вестник "Гардиън", звездата от "Английският пациент" оповестява решението си да преустанови изявите си на големия екран.

"Обикновено ролите, които ми предлагат, имат за цел да придадат известна тежест на някои по-слаби продукции", заявява тя. "Дават ми малка роля, знаейки, че ще бъда в състояние да играя и да плача в точния момент. Не е редно да хапя ръката, която ме храни, но аз продължавам да правя тези неща за други хора. Освен това миналата година реших, че животът е прекалено кратък..."

Британската актриса, която от години живее във Франция, заявява, че киното вече я отегчава, а скуката е нейният смъртен враг. Очевидно не става въпрос само за скука. Защото Скот Томас признава, че възрастта й - тя е на 53 години, е повлияла на решението й да се оттегли, че се чувства "ужасно стара" и смята да потърси щастието си другаде.

Завръщането й към театъра датира от 2001 г., когато игра в "Беренис" на Расин. След това се появи в още няколко постановкии дори получи наградата "Лорънс Оливие" за най-добра женска роля за превъплъщението си в "Чайка" на Чехов. Скот Томас заявява, че на сцената се чувства свободна и открива емоцията, която киното вече не й носи. Въпреки това, раздялата й с киното няма да се случи веднага.

През 2014 г. тя ще се играе в още няколко филма и по-специалнов "Невидима жена" на Ралф Файнс. Филмът проследява любовната история на 45-годишния Чарлз Дикенс и 18-годишната актриса Нели Търнан.

 

Снимка: Фейсбук

Източник: Гардиън, "Фигаро магазин".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !