Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Банда тараши бг богаташи - изгоря и милионера Огнян Донев

отпечатай новината

28.02.2014 15:40 | Видян 1788 пъти

Банда тараши бг богаташи - изгоря и милионера Огнян Донев

Собственикът на фармацефтичната компания "Софарма" Огнян Донев стана жертва на крадци, съобщава "Всеки ден". Късно вечерта в сряда срещу четвъртък неизвестни до момента апаши опоскаха луксозното имение на милионера в столичния квартал "Панчарево".

От МВР официално отказаха да уточнят какво точно е задигнато от къщата на бизнесмена нито как точно е проникнато в строго охранявания замък. "Всеки ден" обаче научи, че крадците са успели да си тръгнат с тлъста плячка - отмъкнати са няколко изключително ценни бижута с диаманти, няколко хиляди лева, картини и скъпи антики. Криминалистите вече издирват авторите на атаката.

Огнян Донев стана третият окраден баровец в рамките на три седмици. В началото на февруари падна първата жертва - бившият депутат и треньор по тенис Юлия Берберян изпищя, че от дома ѝ в кв."Драгалевци" крадци са гепили голямо количество златни бижута, фотоапарат, сребърна посуда и скъп плазмен телевизор. Бандитите проникнали в дома ѝ през прозореца.

След като видяла къщата си с краката нагоре, вместо да звънне на спешния тел. 112, изнервената майка на сестри Малееви набрала номера на вътрешния министър Цветлин Йовчев с молба по-бързо да залови престъпниците, МВР шефът пък разпоредил на подчинените си от 6-о РПУ да се захванат с обира.

Апашките щурмове по домовете на известните българи продължиха на 10 февруари, когато ошушкаха вилата на депутата от левицата Валери Жаблянов. Къщата се намира във вилна зона Симеоново-Драгалевци. Сигналът за обира бил подаден в СДВР около 19 часа от съпругата на народния представител.

Почеркът съвпада с предишните атаки - крадците са проникнали през прозореца, за да си тръгнат с обичайната плячка - бижута и техника.

От МВР предположиха, че и трите престъпления са дело на една и съща банда, която действа само в баровските квартали на София.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !