Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Деца рисуват в арт пленера „Цветята на Катаржина”

отпечатай новината

08.04.2014 16:30 | Видян 1798 пъти

Деца рисуват в арт пленера „Цветята на Катаржина”

На един от най-красивите празници – Цветница, Катаржина Естейт ще организира поредното събитие от благотворителната си програма, по която работи успешно от създаването си. То ще се състои на 13 април 2014 г. пред Народния театър „Иван Вазов”, от 11 до 16 часа  и се провежда под патронажа на Министерството на културата.

Основната цел на програмата е да се покаже таланта на българските деца, да бъдат оценени усилията, които полагат за да се занимават с изкуство, да бъде провокирано и насърчено въображението им. Ученици от Националната гимназия за приложни изкуства „Св.Лука” – София и от 3 СОУ „Марин Дринов” ще изрисуват винени бъчви, в които са създадени едни от най-добрите вина на избата. Темата ще бъде „Цветята на Катаржина”.

На всичките 20 ученика ще бъдат връчени грамоти за участието им като автори в арт-пленера. В началото на лятото Катаржина Естейт ще бъде домакин на тяхната учебно-творческа практика.

До края на годината предстоят още три подобни събития свързани с изкуството. Желанието на екипа на „Катаржина Естейт” е да се включи още по-активно в културната и благотворителна дейност в България, като подпомага по различни начини талантливи български деца, които се занимават с изкуство и да даде своя принос за развитието и реализирането на техните таланти.

            

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !