На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

500 млн. си поделиха любовницата и жената на Мутафчийски

отпечатай новината

12.06.2014 12:45 | Видян 2863 пъти

500 млн. си поделиха любовницата и жената на Мутафчийски

Вдовицата и любовницата са си поделили огромното богатство на мистериозно починалия Младен Мутафчийски, показа проверка на "България Днес". Приживе олигархът притежаваше фирми и банкови сметки за над 500 милиона лева. Мутафчийски почина след кратко боледуване на 4 ноември 2013 г. След помпозна церемония бе положен в частното гробище "Свети Архангел Михаил" в Бояна. Броени дни след смъртта на олигарха в чужбина е отворено и завещанието му. Според последната воля на Мутафчийски богатството трябва да се подели между двете най-близки до сърцето му жени. За съпругата Ели Мутафчийска, с която отдавна бе разделен, остават фирмите и хотелите по морето. Банковите сметки и повечето резиденции се падат на любовницата му Бойка Стоянова.

Двете дами започват да усвояват наследството без никакво забавяне. Първата стъпка прави вдовицата Ели Мутафчийска. На 19 ноември, когато се навършват две седмици след кончината на съпруга й, тя сменя управителите на една от фирмите му - "Гусберг България". Дружеството притежава десетки вили, апартаменти, магазини и парцели за милиони евро в Слънчев бряг. Месец след смяната на управителите Ели Мутафчийска става и собственик на акциите във фирмата. По подобен начин вдовицата влиза във владение и в останалите дружества на покойния олигарх. Една от тях е "Яхтпойнт", която се занимава с внос и търговия на плавателни съдове. Друго дружество върти няколко ресторанта в София. Сред тях е и скандалният "Кипарис", пред който бе пребит журналистът Огнян Стефанов.

Последната й придобивка са дяловете на Мутафчийски в мощния "Селена Холдинг". Именно в него през годините е концентрирана огромна част от бизнеса на олигарха. Част от "Селена Холдинг" е и туристическия комплекс "Хелена Ризорт" в Слънчев бряг. Според експерти стойността на хотелите и останалия бизнес, наследени от вдовицата, е стотици милиони левове.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !