Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Проект: "Следите остават"

отпечатай новината

14.11.2008 13:30 | Видян 4941 пъти | Гласували 1

Проект:

През месец ноември социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” осъществява един от най-сложните си и скъпи проекти – проектът „Следите остават”. В рамките на три издания на предаването Мартин Карбовски разкрива почти всичко за наркотиците, местата на тяхната употреба и най-важното – показва нова, домашна технология, с която по миниатюрни следи може да разберете дали ваш близък или познат ползва незаконни наркотични вещества.

Тази събота 15 ноември 2008 година втората серия от проекта „Следите остават”, наречена „Теория”, показва най-трудната част от проекта – проверката на чистотата на съдържанието на двете основни наркотични вещества – кокаин и хероин. Тази част бе най-трудна в целия проект, защото екипът на „Отечествен фронт” трябваше да влезе в светая светих на полицейските разследвания - Научноизследователския институт по криминалистика и криминология към МВР. Трябваха десетки разрешения от институции и отговорни държавни чиновници, за да бъдат приети нашите проби от хероин и кокаин, купени по софийските улици. След много уговорки и откази, най-накрая екипът на предаването се срещна с експерт, чиято самоличност е скрита, който разказва подробно за видовете наркотици има у нас и показва как изглеждат листата от кока, халюциногенните гъби, метадонът на таблетки, чистия хероин, кактусът „Пейот” и пр.

„В този брой на „Отечествен фронт” ще разберете какво друсате или какво друсат хората, които друсат. Ние купихме кокаин и хероин от улицата и занесохме тези дози, наречени кашета, за изследване.” – разказва Мартин Карбовски. – „Трите проби – една от кокаин, една от хероин и една от улична прах - контролна проба - бяха взети и обстойно изследвани в най-големия ни институт по криминалистика. Откъде купихме пробите не питайте, защото ще трябва сами да се вкараме в затвора!... Запазихме си опаковките от кашетата с кокаина. Между другото последно тези листчета бяха показани от Миролюба Бенатова, която зададе простия въпрос как е възможно, след като тези опаковки са запазена марка на дилърите и явно се печатат някъде, а и са доста сложни за изпълнение, наркотиците да се продават без някой в полицията да знае това. Елементарно е – вижте кой печата тези листчета и ще разберете кой продава!”

За да получим анализ на нашите проби мина доста време. Резултатите от пробите бяха следните - кокаинът бе чист на 28%, като голяма част от съдържанието му бе декстроза. Хероинът се оказа по-чист – той съдържаше 29% чисто вещество, примесите бяха парацетамол и кофеин. „Записвайте си чистотата в проценти, за да знаете какво шмъркате!” – коментира Карбовски. – „Ниската чистота на дозите е един от начините мафията да печели огромни пари от вашия нос или вашите вени или каквото там пушите!... Сигурно в Колумбия чистотата на коката е доста по-голяма, а цената доста по-ниска, но това е положението, ще търпите!” – коментира Карбовски. – „Следващия път очаквайте „Следите остават” - трета серия, наречена „Практика на употребата”. Ние тръгнахме по големия град София и взехме проби от следните места: тоалетните на Софийски университет, едно произволно избрано училище, сервизните помещения на самата Нова телевизия, защото ченгетата настояха за това, както и тоалетните на Парламента на Република България и най-накрая от две големи заведения в град София. Проверихме и произволно избрани от нас банкноти, които се ползват при употреба на скъпи наркотици. Другият път гледайте осторожно и не взимайте нищо венозно или назално, докато не свърши „Отечествен фронт”! После правете, каквото искате!”

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !