Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Мокра поръчка

отпечатай новината

09.01.2009 16:20 | Видян 5705 пъти

Мокра поръчка

През последните години в България са извършени повече от 150 поръчкови убийства – нито едно от тях не е разкрито. Тази събота 10 януари социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже един филм, за това как да ползвате наемен убиец в България, колко струва вашият живот в момента, в който някой ви поръча и какви са хората, наемащи се да извършват мокри поръчки.

„Това е криминален филм, това не е просто журналистическо разследване.” – разказва Мартин Карбовски. – „Във всеки свестен криминален филм интригата с убийството е само привидният сюжет на първи план. Може да си мислите, че сте бедни и не сте направили нищо никому, но у нас цените на едно поръчково убийство са нищожно смешни и истината е, че всеки може да си го позволи. Всеки може да поръча всеки!”

Веселин Иванов е на 36 години. Живее в с. Паволче, Врачанско. В миналото си е бил разследван за тройно убийство и е арестуван от баретите със седемнадесет килограма експлозив. Един ден му предлагат 15 000 лева, за да убие човек. Веселин обаче не убива никого. Напротив – дори помага на полицията да хванат поръчителите. Полицейската акция по задържането на поръчителите на убийството се случва точно като на филм. Жертвата изчезва - прави се на убит. Поръчителите правят опит да се измъкнат, но са примамени в клопка и обезвредени. Наемният убиец се превръща в основен свидетел и това го спасява от сериозна присъда. „Поръчаният е жив!... Дайте ни само бюджет и да видите какъв американски филм можем да ви спретнем с тази история!” – коментира Карбовски. – „Такъв филм, че веднага ще забравите колко струва да си поръчаш някого! Но това, че не е извършено реално покушение за нашето проучване няма никакво значение, защото героите са истински и съдебното дело срещу тях е истинско. Разказваме ви тази история обаче не да броим труповете, а да се учудим! Учудването е преголямо! Идва от това, че живеем в страна, в която за 15 000 лева можеш два пъти да отидеш на море. От една игра на щастието можете да спечелите 200 000 лева - това са повече от сто поръчкови убийства. Тук има някаква девалвация! Някой ще каже, че парите ни са девалвирани. Не е така! Много по-лошо е! Животът е девалвирал на всички човешки борси!... Трябва да се направи социологическо проучване колко от българите са склонни да убият за пари. Ще останете ужасени от резултатите! Нашият герой днес е дори симпатичен пред сбирщината готови на всичко хора у нас. Както става ясно - най-лесно е да убиеш! По-трудното, казва нашият наемен убиец, е да живееш с тази мисъл. Но не се заблуждавайте – намирате се на място, където не само могат да живеят с такава мисъл – това е нищо! У нас с такава мисъл могат даже да се гордеят! Останете живи – за другото си има хора!”

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !