Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Стоичков: "Живея ден за ден!"

отпечатай новината

09.01.2009 17:00 | Видян 4130 пъти

Стоичков:

По-улегнал и по-сдържан от всякога, Стоичков говори в продължение на два часа и половина за кариерата си като играч, за спечелените трофеи, за наближаващите избори за президент на БФС, за евентуална негова кандитатура на тях, за Димитър Бербатов и ЦСКА, за Димитър Пенев и националния отбор и много други актуални теми.

Легендата на българския футбол подкрепи Борислав Михайлов в преизбирането му за шеф на БФС с думите: "Убеден съм, че Боби ще продължи да бъде президент на БФС и след предстоящия конгрес. Аз заставам твърдо зад него и нямам намерение да се кандидатирам за неговото място, защото той бе моят капитан и не искам да заставам срещу него. Боби има и някои кусури, защото трябва да бъде по-твърд с лицензирането на стадионите. Все пак вярвам, че той е тръгнал по прав път и ще постигне своята мечта да върне хората по стадионите и да има дербита във всеки кръг”. Последва директен въпрос дали все пак, на друг етап, вижда себе си като презедент на БФС, а бившият селекционер на националния отбор отговори така:  „Знам, че мога да бъда президент и на БФС и на Олимпийския комитет, но аз вярвам в сегашните им ръководители, в Боби, в Стефка Костадинова, във Весела Лечева", като допълни: „Когато Боби Михайлов се откаже и каже край, може да се кандидатирам”.

Относно неразбирателствата му с Димитър Пенев и Димитър Бербатов, Стоичков коментира: "В момента Димитър Бербатов  е най-добрият български футболист и е нормално да е капитан на националния отбор. Не може да сравняваме обаче различните поколения. Радвам се, че отиде да играе в Манчестър. Това е връхът в кариерата му. Той доказа, че е класен футболист и затова е в класен отбор. Иначе всеки, който твърди, че имам нещо против него е пълен малоумник".

За Димитър Пенев Камата сподели: „Димитър Пенев е един от многото треньори, които съм имал. Ние израснахме в ЦСКА заедно с Любо и Емил, когато Пенев беше треньор още в Димитровград.” За това дали има конфликт по между им сега, Стоичков беше категоричен: „ Който има проблем - да си го решава, аз нямам проблем.”

Репортерките на РИНГ не подминаха и въпроса за мнението на госта си отностно вечната му страст – ЦСКА. Той изрази само надежда, че нещата ще потръгнат след като тимът наскоро бе закупен от нови собственици. "В момента отборът се намира в труден период. Всички ние сме виновни, че допуснахме да се стигне до там. Вина имаме всички - от привържениците, през треньорите до ръководството.”, допълни той.

Привидно по-малко обиден на България, но все още отказвайки да коментира темата, Стоичков заяви, че се връща тук често заради приятелите си, но е на мнение, че светът му е дал много неща през последните 19 години, откакто е напуснал държавата ни. 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !