места

ДА! My French Gourmandises от грузинка с Филаделфия

1
ДА! My French Gourmandises от грузинка с Филаделфия

ДА! My French Gourmandises от грузинка с Филаделфия

My French Gourmandises дълго време беше името на популярни курсове по френска кулинария в София. Но не от някой самозван „шеф”. Те са провеждани от грузинка, която обаче е дипломирана във Франция и в готвенето, и в модата.

От около месец My French Gourmandises е и сладкарница в първата пряка на Жолио Кюри след Интерпред. Помещенето засега изглежда твърде голямо за малкото и минималистични мебели. Свежият светлосиньо – бял декор е приятно комбиниран с акцента на пода – португалска керамика. Нейните багри се връзват прекрасно със сладкишите на витрината – и те са в много цветове.

Всичко се прави на ръка непрестанно от сутрин до вечер и това се вижда – кухнята е зад гърба на щанда. Асортиментът се променя два пъти в месеца. От класически еклери и ненадминати тартове с млечен шоколад до яркочервени отвън десерти с форма на ябълка и сърце – нащета наистина си струват.

Обясняват ни, че във всичко има Филаделфия. Доста американски звучи за френско гурме. Обаче нека не забравяме – и ние имахме своето Сирене Крема, обаче напоследък нещо не виждаме този толкова обичан от нас бг продукт във веригите.