профили

Кийфър Съдърланд

Кийфър Съдърланд

Пол: Мъж

Кийфър Съдърланд е голямата звезда от сериала 24, който върви по Нова телевизия. Играе ролята на агент Джак Бауър. Опасният мъж работи за несъществуващата правителствена Антитерористична част. За ролята синът на Доналд Съдърланд печели Златен глобус за най-добър актьор в драматичен сериал. Роден е в Лондон през 1966 година, но израства в Канада. Родители му са актьорите Доналд Съдърланд и Силвия Дъглас. Негов дядо е канадският държавник Томи Дъглас. Името си Кийфър получава в чест на режисьора и сценарист Уорън Кийфър, който позволява на баща му да изпълни първата си роля в киното – в Замъкът на живите мъртъвци.
Съдърланд започва да се снима във филми, когато е едва на девет. Появява се за малко в Max Dugan Returns. По-голяма роля получава, след като се установява в Канада – в драмата The Bay Boy. Номиниран е за наградата Genie за най-добър актьор. 
След Англия и Канада Кийфър се мести да живее на трето място. Този път, естествено, в меката на киното - Лос Анджелис. Участва в The Mission от поредицата Amazing Stories, създадена от Стивън Спилбърг.
В Холивуд набира популярност след няколко ярки изяви в младежки филми. Най-добре му се удава да играе в актьорски ансамбли – като военната драма Доблестни мъже или пък Линия на смъртта. На снимките на последния филм между него и Джулия Робъртс прехвърчат искри. Двамата изживяват бурна любовна връзка. Всичко върви по мед и масло, датата на сватбата е определена.
В последния момент обаче Хубавата жена бяга. Също като във филма с нейно участие Булката беглец. При това с най-добрия  приятел на Кийфър до онзи момент - Джейсън Патрик, с когото той сам я е запознал.
Сърцераздирателната драма не успява да сломи Кийфър. Кариерата му тръгва нагоре. Голям удар прави с ролята на Атос в Тримата мускетари. През 1997 година се снима заедно с Уилям Хърт и Ръфъс Сюел в Dark City. Сред известните му филми на големия екран са Телефонна клопка и Крадец на животи.
Въпреки професионалните успехи обаче явно нещата при Кийфър в личен план не са съвсем наред. Актьорът си пати от слабостта си към чашката. В края на миналата година той бе осъден на 48 дни затвор и петгодишен изпитателен срок за потворно шофиране в нетрезво състояние. Съдърланд излежа присъдата си в Глендейл, в северната част на Лос Анджелис.

отпечатай новината

Новини

Вихра се снима с Кийфър Съдърланд

Докато над главата на Христов са надвиснали хиляди...

Нашенец снима с Кийфър Съдърланд

Нашенецът, станал популярен с участието си в...

Кийфър Съдърланд се разсъблече в канадски бар

Кийфър Съдърланд захвърли дрехи и задръжки докато...

Без щастлив край за Джак Бауър

Феновете на хитовия телевизионен сериал 24 едва ли ще...

Кийфър Съдърланд на разпит за побой над дизайнер

Актьорът Кийфър Съдърланд , син на култовата звезда...

Кийфър Съдърланд отново в 24

Кийфър Съдърланд ще се снима в ролята на Джак Бауър в...

Кийфър Съдърланд: В затвора отказах цигарите

Миналата година Кийфър Съдърланд прекара в затвора 48...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !