шопинг

Вести

Мария Бакалова за методичното обличане като Ивана Тръмп в Кан

Мария Бакалова за методичното обличане като Ивана Тръмп в Кан

Когато става въпрос за популяризиране на нов филм, много от това, което хората помнят за червения килим, е модата. И какъв по-голям прожектор от La Croisette, известният подиум на филмовия фестивал в Кан? Подобна забележителна сцена включва внимателно шивашко планиране, ето защо актрисата Мария Бакалова – която играе Ивана Тръмп в новия биографичен филм „Стажантът“ за бившия й съпруг Доналд – потърси помощта на стилистката Джесика Пастър.

Разбира се, в днешно време всичко, за което някой говори, е „методично обличане“. Първо го имахме с Марго Роби и Барби, след това със Зендая за Дюн и Challengers и по-скоро чрез Anya Taylor-Joy и Furiosa. С такъв известен обсебен от модата характер, не е чудно, че Бакалова и Пастър са искали да канализират властта на 80-те години.

„Тя беше много откровена и го канализираше чрез облеклото си“, споделя Бакалова. „Тя не беше срамежлива, не би се скрила. Тя изпревари времето си и носеше толкова много запомнящи се тоалети, които са актуални и днес. Тя обичаше големите рамене, обичаше да показва талията си. Всяко облекло беше красиво планирано и тя обичаше аксесоари и големи бижута.

За Кан Пастър знаеше, че излишъкът е важен. „Кан е богат; всичко е излишък!“ тя ни казва. „Хората обичат богатството, красотата – всичко е в излишък, така че когато хората се обличат, за да гледат филм, те са облечени до нула. Това означава, че можете да бъдете креативни с външния вид. Когато дуото се срещна с творческия директор на Self-Portrait Хан Чонг преди фестивала, всичко просто си дойде на мястото. „Хан обича да кара жените да се чувстват красиви и овластени, той знае какво подхожда на тялото ви и подчертава красотата ви“, казва Бакалова. „Когато се срещнахме в Лос Анджелис миналия месец, той ми вдъхна увереност и определено разбра идеята, която имахме с Джесика. Толкова се забавлявахме, докато разглеждахме колекцията.“



По време на фестивала Бакалова носеше няколко образа на Self-Portrait – такива, които напомняха на Пастър за нещата, които самата Ивана би носила. „Мария и аз знаехме от самото начало, че това е посоката, в която искаме да вървим за Кан“, споделя Пастър. „Гледахме едночасов документален филм за Ивана и беше невероятно. Не знаехме, че тя е била модел, когато е била по-млада, за дизайнери като Thierry Mugler и Versace. Тя обичаше дрехите си и сътрудничеството [с дизайнери] върху външния си вид. Ивана винаги съчетаваше огърлицата си с гривната, пръстените, обувките и клъча. Тя обичаше да събира погледи, дори ако просто излизаше, за да вземе хранителни стоки.



Първата визия на Бакалова включваше черно сако с букле с ресни и подходящи къси панталонки, съчетани с шита по поръчка розова копринена риза с панделка и въртящи се токчета. „Ивана обичаше добра помпа“, обяснява Пастър. „Тя обожаваше богатството от цветове и комбинацията от различни материи не само в интериора у дома, но и в гардероба си. Ето защо добавихме огромните бижута и колие – те улавят онова пищно усещане.“

Втората визия беше рокля, включваща елече от черен креп с колан и плисирана пола от бял шифон с диамантени копчета. „Структурираните рамене, комбинирани с женствената долна половина, създават усещане за балансирана елегантност и мощна женственост“, обяснява Пастър. Най-забавният външен вид беше бюстие с пайети и мощно яке отгоре, съчетано с искрящи бижута на Chopard. „Ако погледнете снимки на излизане на Ивана през 80-те години, всичко е с пайети и ресни с мъниста“, казва Пастър. „Този ​​външен вид наистина улавя тази същност.“ Четвъртата и последна визия се състоеше от шикозен кремав костюм с пола, който беше стилизиран с тъмни бижута на Chopard.



Целта на Пастър е клиентите й да се чувстват уверени на червения килим, нещо, което несъмнено постигна с Бакалова. „Чувствах се уверена, овластена, красива и мисля, че така се чувстваше Ивана, когато се обличаше“, казва актрисата. „Влизането в образа е много повече от игра на обличане, особено когато изобразяваш такава емблематична жена. Трябва да имате тази дълбока връзка, да разберете нейната житейска философия, нейните преживявания – добрите и лошите. Но модата, тоалетите? Това е забавната част. Обединява героя. И нямам търпение да покажа това извън екрана; това ще бъде много запомнящо се турне.“


Няма коментари към този материал !