шопинг

Вести old

Обявиха темата на Met Gala 2020

Обявиха темата на Met Gala 2020

По традиция през първия понеделник на месец май всяка година под патронажа на Ана Уинтур се провежда балът Met Gala. Винаги има ограничен списък гости, които имат честта да присъстват на събитието, но за да го направят, всеки от тях плаща по близо 25 000 долара, които после се даряват на музея.

Всички искат да присъстват на грандиозния бал, макар и пространството да позволява гостите да бъдат максимум 700 души, а подготовката за него започва много по-рано. Затова и темата се обявява още през есента, за да може всеки да помисли за своя тоалет. „About Time: Fashion and Duration“ - това ще бъде ориентирът на всички гости. Темата е посветена на времето и неговото влияние върху модата: „Модата винаги е била тясно свързана с времето.

Тя не е само отразява духа на времето, но и се променя и развива с неговото напредване“, казва Андрю Болтън, главен куратор на Института по костюмите на музея „Метрополитън“. Институтът е създаден от Ана Уинтур. Темата е свързана с изложбата, която ще бъде открита на 7 май в музея Метрополитън.

На нея ще бъдат изложени 160 женски дрехи, създадени от именити дизайнери за последните 150 години. Изложбата е вдъхновена от Вирджиния Улф и френския философ Анри Бергсон. На нея ще присъстват и тоалети от Кристиан Диор и Александър Маккуин.





Няма коментари към този материал !