шопинг

Вести old

Жан-Пол Готие се раздели с модата на звездно шоу

Жан-Пол Готие се раздели с модата на звездно шоу

Много звезди и блясък в Париж за последното дефиле във висшата мода на Жан-Пол Готие. В типичния си провокативен и пищен стил прочутият дизайнер отбеляза 50-годишната си кариера.

Шоуто в парижкия театър "Шатле" представи и своеобразно погребение, с което 67-годишният Жан-Пол Готие казва сбогом на модния подиум.

В шоуто участваха десетки световни модели, а на сцената излезе и британският изпълнител Бой Джордж.

Непослушното дете на висшата мода, както често го наричат, поясни, че ще се впусне в нов проект с модната си къща. "Всичко е наред. Мисля, че няма от какво да се оплаквам. Мина доста време вече и настъпи време за почивка. Не е съвсем точно почивка, защото не мога да спра да работя, но може би да направя нещо по-свежо. Може да продължа с моето откачено модно шоу и просто да правя други неща, които харесвам.

Нямам намерение да се отдалечавам от модата, но ще правя нещо по-различно.

Светът на модата също се промени", каза модният дизайнер Жан-Пол Готие. Готие революционизира сферата, като бе сред първите дизайнери, в чиито дефилета участваха възрастни манекенки и жени с наднормено тегло или с татуировки.

От първите си колекции той смесваше двата пола, различни епохи, арогантното поведение на бедни хора с това в луксозните квартали. "Аз съм дискретен в модата, докато той е провокативен.

Това е неговият стил", отбеляза наскоро моделиерът Пиер Карден, при когото Готие е направил първите си стъпки в кариерата.

Няма коментари към този материал !