шопинг

Вести old

Анна Уинтур учредява фонд в помощ на модния бранш

Анна Уинтур учредява фонд в помощ на модния бранш

Всяка година американският редактор на Vogue си партнира със Съюза на американските модни дизайнери (CFDA) по общия им проект Vogue Fashion Fund, целящ финансово да подкрепи млади таланти, които се опитват да пробият в модния свят.

Както всеки отрасъл, модата също е засегната от въздействието на пандемията коронавирус, но ударът се оказва много по-силен за малките модни ателиета. Наскоро Анна Уинтур изказа своята загриженост пред New York Times, заявявайки, че по-малките модни къщи “са творческата сила и поколението, което се стремим да водим напред.

Ако всички те имат проблеми с приходите си – за което съм сигурна, че е така поради занижения процент пазаруващи, трудностите по веригата за доставки и хората, които стоят далеч от публични места - е важно да направим всичко, което е по силите ни, за да ги подкрепим.” В отворено писмо Уинтур съобщи за промяна в Vogue Fashion Fund, чиито средства тази година следва да бъдат преразпределени и насочени към засегнатите модни предприятия от COVID-19.

“През последните дни всички ние в Vogue - убедена съм голяма част от вас  също - бяхме заети не само с опазване на здравословното си състояние заради тази ужасна пандемия, но и с въпроса какво можем да направим, за да помогнем (освен, разбира се, да си стоим вкъщи).

Едно от най-лошите чувства, които кризата може да породи, е безпомощността. Помощта и подкрепата са наистина необходими особено когато малките предприятия и работниците в модния бранш из цялата страна търпят пагубни икономически сътресения. Всички са засегнати: от дизайнерите и техните служители до трудещите се на дребно, чието финансово положение въври стремглаво надолу.

Има вдъхновяващи истории за дизайнери, които правят маски и помощни медицински консумативи, но се вслушвам и в онези, които се страхуват, че няма да имат приходи за заплати, или които виждат, че поръчките им се връщат, магазините им са затворени, които изпадат в паника, че бизнесът им, поминъкът им може би няма да оцелее заради настъпилата непредвидена ситуация в целия свят.

И всички от Vogue - заедно със съюза на американските модни дизайнери - сме решени да помогнем. Vogue и CFDA имат, разбира се, дългогодишно партньорство в различни социални проекти: събитието отпреди 15 години, свързано със СПИН кризата, след 11 септември стартирахме Vogue Fashion Fund, за да придвижим напред следващото поколение американски модни дизайнери, а през 2009 г. създадохме Fashion's Night Out, празник на пазаруването в момент, когато икономиката се нуждаеше от тласък. Спомняйки си за тези проекти, отново се зареждам с оптимизъм. Винаги ще има нещо, което човек може да направи в условията на криза.

Няма коментари към този материал !