Мария Бакалова за методичното...

Когато става въпрос за популяризиране на нов филм, много...

Марката за дрехи Лакост е създадена...

Знаете ли, че "LACOSTE" се ражда заради шегата на един...

Съли Ерна: България е моя втори дом

отпечатай новината

28.09.2017 10:29 | Видян 1562 пъти

Съли Ерна: България е моя втори дом

Да създадеш в студена спортна зала интимната атмосфера на рок клуб, в който всички са част от братство, а еуфорията им е синхронизирана във вълна от светещи мобилни телефони и дерящи се самоотвержено гърла – това го могат малко артисти и Съли Ерна е един от тях. 

По-малко от година след като напълни два пъти зала 1 на НДК той окупира „Арена Армеец“ със соловата си банда, за да създаде перфектния саундтрак за рождения ден на радио Z-Rock. Момчето със скромен ръст от Масачузетс има не само голям глас, но и огромно сърце,
чиито лични трепети сподели щедро с над 8000 души. 

Един от ключовите моменти за вечерта, например, бе изпълнението на My Light, което Съли посвети на дъщеря си Скайлър Брук. На екрана зад него се занизаха кадри от семейния архив на Ерна, който адресира парчето до всички родители в залата.

Концертът иначе стартира със Sympathy for the Devil, класиката на The Rolling Stones, към която в близкото минало апетит имаха и Guns N'Roses. В Avalon и 7 Years изпъкна божествения глас на Лиса Гайър, която, заедно с щрайха от бенда на Класик ФМ радио, значително облагородяваше тестостерон компанията на сцената. 

Последваха Don't Comfort Me, Hometown Life, Father of Time и The Departed, а с Falling to Black Ерна почете паметта на велики музиканти, които вече не са сред нас – от Фреди Меркюри и Джим Морисън, през Майкъл Джексън и Кърт Кобейн, до Ейми Уайнхаус и Джордж Майкъл. Тематичното видео към парчето завърши със снимки на Честър Бенингтън и Крис Корнел, които се самоубиха тази година и с които Съли бе близък приятел. 

Фронтменът на Linkin Park музикантът уважи и с един от бисовете, който бе кавър на Crawling. Другият, изненадващо, бе интерпретация по Tiny Dancer на Елтън Джон, а сред размазващите подобни включвания в рамките на шоуто бе и Nothing Else Matters на Metallica. “София, благодаря ви за една от най-великите вечери в моя живот! Тук намерих втория си дом“, изповяда се Съли, а на финала призна, че Godsmack ще издадат нов албум през април и България е сред сигурните спирки в предстоящото им турне. 

Източник: Monitor 
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !