Снимки на дъщерята на Елизабет II,...

На 15 август единствената дъщеря на Елизабет II ще...

Вдовицата на Шарлопов сияе на морето

Вдовицата Боряна Шарлопова буквално пращи от сексапил....

НДК освободи ключови театрални и филмови експерти

отпечатай новината

06.07.2020 17:48 | Видян 750 пъти

НДК освободи ключови театрални и филмови експерти

Петима ключови специалисти от театър „Азарян“, пространството за съвременен танц и пърформанс ДНК и фестивала „Киномания“ в петък са получили предизвестия за освобождаване и от утре няма да са на работа в НДК, научи „Монитор“.

Това са на практика целите екипи на тези театрални пространства, без които театралният процес не би могъл да се осъществи – по 2-ма продуценти, управляващи специфични за театъра технически служби, както и Хермина Азарян, дългогодишен селекционер на „Киномания“, предоставила името на баща си проф. Крикор Азарян на едноименния театър. Засега на постовете си остават директорите и главни мениджъри на „Азарян“ и ДНК Красимира Митева и Мира Тодорова, на които са предложени споразумения, но те се притесняват как да реагират, защото без екипите си не биха могли да извършват съответната дейност.

В позицията на ръководството на НДК и председателя на съвета на директорите Борислав Велков, изпратена до медиите, за предприеманите действия във връзка с кризата, причинена от коронавируса, се казва: „Всички пространства за култура в НДК се запазват и ще продължават да се развиват.

Дворецът предприема трансформация и оптимизация на дейността и процесите, за да се преодолее критичната ситуация... В същото време под натиска на настоящата тежка ситуация и непредвидимото за момента бъдеще на събитийния, културен и конгресен сектор ръководството на Двореца пристъпва към вътрешно преструктуриране и оптимизация на процесите с цел да се съхрани дейността дори и в по-ограничен мащаб“.

В позицията се казва, че споделят тревогите на артистичната общност и в следващите няколко седмици предстои интензивен диалог... „НДК е 100% държавно търговско дружество, което не е на бюджетна издръжка и оперира изцяло на пазарен принцип при неравностойни условия с конкурентите ни...Средствата, които отделяме за продуциране на културни събития, са част от общата ни дейност, а не такива, които са делегирани или конкретно отпуснати за развитието на култура. Това, че и до този момент продължаваме да го правим и ще го правим и в бъдеще, означава, че ръководството на НДК осъзнава обществената мисия на НДК и значението на това да бъдем водещ културен център“, казва се в позицията.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !