Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

НДК освободи ключови театрални и филмови експерти

отпечатай новината

06.07.2020 17:48 | Видян 1759 пъти

НДК освободи ключови театрални и филмови експерти

Петима ключови специалисти от театър „Азарян“, пространството за съвременен танц и пърформанс ДНК и фестивала „Киномания“ в петък са получили предизвестия за освобождаване и от утре няма да са на работа в НДК, научи „Монитор“.

Това са на практика целите екипи на тези театрални пространства, без които театралният процес не би могъл да се осъществи – по 2-ма продуценти, управляващи специфични за театъра технически служби, както и Хермина Азарян, дългогодишен селекционер на „Киномания“, предоставила името на баща си проф. Крикор Азарян на едноименния театър. Засега на постовете си остават директорите и главни мениджъри на „Азарян“ и ДНК Красимира Митева и Мира Тодорова, на които са предложени споразумения, но те се притесняват как да реагират, защото без екипите си не биха могли да извършват съответната дейност.

В позицията на ръководството на НДК и председателя на съвета на директорите Борислав Велков, изпратена до медиите, за предприеманите действия във връзка с кризата, причинена от коронавируса, се казва: „Всички пространства за култура в НДК се запазват и ще продължават да се развиват.

Дворецът предприема трансформация и оптимизация на дейността и процесите, за да се преодолее критичната ситуация... В същото време под натиска на настоящата тежка ситуация и непредвидимото за момента бъдеще на събитийния, културен и конгресен сектор ръководството на Двореца пристъпва към вътрешно преструктуриране и оптимизация на процесите с цел да се съхрани дейността дори и в по-ограничен мащаб“.

В позицията се казва, че споделят тревогите на артистичната общност и в следващите няколко седмици предстои интензивен диалог... „НДК е 100% държавно търговско дружество, което не е на бюджетна издръжка и оперира изцяло на пазарен принцип при неравностойни условия с конкурентите ни...Средствата, които отделяме за продуциране на културни събития, са част от общата ни дейност, а не такива, които са делегирани или конкретно отпуснати за развитието на култура. Това, че и до този момент продължаваме да го правим и ще го правим и в бъдеще, означава, че ръководството на НДК осъзнава обществената мисия на НДК и значението на това да бъдем водещ културен център“, казва се в позицията.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !