Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Всичко е любов за 28-ми път във Варна

отпечатай новината

26.08.2020 09:12 | Видян 982 пъти

Всичко е любов за 28-ми път във Варна

С откриването на Международният филмов фестивал „Любовта е лудост“, който е най-очакваното и вълнуващо събитие през лятото,  Варна полудя от любов за 28-ми път.

Домакин и организатор на кинофорума е Фестивалният и конгресен център с финансовата подкрепа на фонд "Култура“ към Община Варна. Те отново имат амбицията да предложат на големия екран в конкурсната програма и съпътстващите панорами най-доброто от изминалите две години.

Тазгодишното издание бе открито в петък вечерта с церемонията по традиционното официално посрещане на червения килим на родни и чуждестранни кинотворци, аплодирани от жителите и гостите на Варна. След това в Зала 1 бе прожектиран френският филм „Как да бъдеш добра съпруга“ с Жулиет Бинош.

Конкурсните филми са 12, сред които е и българският „Като за последно“ на режисьора Ивайло Пенчев и участието на Васил Банов, Мария Бакалова, Филип Аврамов, Малин Кръстев, Антон Радичев, Китодар Тодоров, Герасим Георгиев – Геро, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова.

В панорамата са включени младежки модул, „Големите фестивали - големите награди“, „Световен екран“, „По глобуса“, „Ново българско кино“, „Панорама Италия“ и „Панорама Безсмъртие“. Цените на билетите за откриване и закриването са по 10 и 8 лв., а за останалите филми  от  фестивала – по 8 и 6 лв.

 Закриването ще бъде на 28 август с американския филм „Минамата“ на режисьора Андре Левитас.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !