Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Обвиняват Netflix в сексуализирането на деца

отпечатай новината

14.09.2020 17:22 | Видян 923 пъти

Обвиняват Netflix в сексуализирането на деца

Феновете обвиняват Netflix в „сексуализирането на момичета“ заради решението им да излъчат филма Cuties, фокусиран върху неудобните въпроси около детската сексуалност, хиперсексуализацията и прекалено бързото израстване на момичетата.

Историята се развива около Ейми, 11-годишно дете, отглеждано в традиционно сенегалско мюсюлманско домакинство. То е разкъсано между традиционните семейни ценности и модерния свят на интернет културата, след като се присъединява към група танцьорки – Cuties в училище и бързо осъзнава процъфтяващата си женственост.

Продукцията дава своята премиера по време на ежегодния американски кинофестивал „Сънданс“ през януари, където френско-сенегалската му режисьорка и сценарист Маймуна Дукуре грабва наградата за режисура. След като обаче тази седмица се оттегля онлайн в стрийминг пространството на Netfix, Cuties предизвика огромно международно възмущение. Реакцията включва и онлайн петиция, призоваваща зрителите на Netflix да анулират абонамента си за американския стрийминг гигант. В Туитър #CancelNetflix беше най-популярният хаштаг за този четвъртък.

„Cuties” е специален коментар срещу сексуализацията на малките деца“, заявява говориел на Netflix в специално обръщение към Variety. Пред BBC пък режисьорката споделя, че намерението на филма е да покаже как натискът на социалните мрежи кара съвсем малки момичета да имитират секси поведение на зрели жени и да снимат в предизвикателни пози без всъщност да осъзнават какво точно правят и какви ще са последствията за бъдещото им развитие.

В шестминутен сегмент, придружаващ филма в Netflix Маймуна Дукуре споделя, че по време на проучванията си за филма тя е провела множество разговори с подрастващи момичета за да разбере как те възприемат своята женственост в нашето общество. Ейми, главната героиня във филма, навигира между два модела на женственост – казва режисьорката – единият е представен от традиционните мюсюлмански вярвания на майка й, а другият – от танцовата група „Cuties”.

Засега петицията против филма е събрала над 20,000 подписа за премахването му от стрийминг платформата.

Източник: Monitor




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !